ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, ΝΑΖΙ: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ!ΟΛΗ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ!

Οι εξεγερμένοι εργάτες του Σλαβιάνσκ, στην Ουκρανία, μετράνε νεκρούς από τα τανκς της ουκρανικής κυβέρνησης των φασιστών και των συνεταίρων τους αμερικανών, ενώ μένουν έκθετοι από τους ρώσους ολιγάρχες με τις συμφωνίες της Γενεύης. Την ίδια περίοδο το κόμμα της Τιμοσένκο προωθεί σχέδιο νόμου για την επιβολή του ρωμαϊκού χαιρετισμού και την απαγόρευση εορτασμού της Πρωτομαγιάς.
Στην Τουρκία απαγορεύονται οι πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις στην πλατεία Ταξίμ. Στην Ισπανία η φετινή πρωτομαγιά είναι η πρωτομαγιά της αξιοπρέπειας.
Στη Βοσνία δεν έχει περάσει ούτε μήνας αφ’ ότου οι βιομηχανικοί εργάτες συνέτριψαν τον εθνικισμό και τη θρησκευτική μισαλλοδοξία, κατευθυνόμενοι μαζί, ανεξάρτητα από θρήσκευμα και καταγωγή ενάντια στην κυβέρνηση.
Η κρίση του καπιταλισμού πυροδοτεί κινητοποιήσεις και εξεγέρσεις στα Βαλκάνια, την Ανατολική Ευρώπη και το Νότο τα τελευταία τρία χρόνια, ενώ απειλεί με διάλυση την ίδια την Ε.Ε.
Η φετινή Πρωτομαγιά είναι όπως μόνο μπορεί να υπάρχει αυτή η μέρα στο παρόν των αγώνων των καταπιεσμένων όλου του κόσμου:Εξεγερτική, επικίνδυνη, διεθνιστική.
Αυτή η πρωτομαγιά είναι αφιερωμένη στη διεθνιστική δράση του προλεταριάτου και τη στήριξη των εργατών του Σλαβιάνσκ, Ντονέσκ και Χάρκοβου και τον αγώνα του προλεταριάτου για κοινωνική απελευθέρωση.

 

Πρωτοβουλία για Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργατ

 

 

 

Πρωτοβουλία για Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργατών

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *