ΙΚΑ Βόλου: Πετυχημένη η στάση εργασίας αλλά ανεπαρκής

από http://ergatis.wordpress.com/

Πανελλαδική στάση εργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα 14/5 κατόπιν απόφασης της Ομοσπονδίας εργαζομένων στο ΙΚΑ από τις 12.30μμ έως τη λήξη του ωραρίου.

Στο κατάστημα του Βόλου η στάση εργασίας είχε μαζική συμμετοχή που πυροδοτήθηκε από τις διαθεσιμότητες εργαζομένων στα τμήματα παροχών που προέκυψαν πριν από ένα μήνα και την αδυναμία του ΕΟΠΥΥ να τους δεχτεί αν και εξέδωσε διαπιστωτικές πράξεις με τις οποίες αναλαμβάνουν υπηρεσία στον οργανισμό που υποχρεωτικά μετακινήθηκαν μετά από ένα μήνα διαθεσιμότητας.

Παράλληλα λήγουν την Παρασκευή 17/5 οι διαθεσιμότητες των 180 εργαζομένων του ΙΚΑ που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα πέρυσι και παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις του υπουργείου Εργασίας για αποκατάσταση σε άλλες υπηρεσίες, επι της ουσίας απολύονται. Στις ίδιες ημερομηνίες λήγουν οι διαθεσιμότητες εργαζομένων κι άλλων δημοσίων υπηρεσιών (σχολικοί φύλακες, καθαρίστριες υπουργείου οικονομικών κλπ).

Την επόμενη περίοδο επίκειται και η αξιολόγηση των εργαζομένων σύμφωνα με το νέο νόμο που υποχρεωτικά θέτει το 15% των αξιολογούμενων κάτω από τη βάση.

Η ΠΟΣΕ-ΙΚΑ χωρίς να έχει κάποιο περαιτέρω σχεδιασμό είχε θεωρήσει τις πρόσφατες διαθεσιμότητες το μικρότερο κακό και δεν είχε προβεί σε καμιά κινητοποίηση, αν και ήταν γνωστό ότι ο ΕΟΠΥΥ δεν μπορούσε να δεχτεί τα εκατομμύρια των ασφαλισμένων με τις υπάρχουσες υποδομές.  Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε γήπεδο πινγκ-πονγκ μεταξύ των δυο οργανισμών, κι αποτελεί ερώτημα αν ο ΕΟΠΥΥ έχει λόγο ύπαρξης όταν δεν μπορεί να υποδεχτεί το σύνολο των ασφαλισμένων για τις παροχές υγείας, λόγος για τον οποίο δημιουργήθηκε.

Το σημερινό ΔΣ του συλλόγου, σε χθεσινή (13/5) έκτακτη συνάντηση που οργάνωσε χθες το μεσημέρι για την ενημέρωση των εργαζομένων γύρω από την απεργιακή κινητοποίηση, παρά το ότι αποδέχτηκε πρόταση εργαζόμενου να αποστείλει ενημερωτικό σημείωμα προς τον τοπικό τύπο, επιχείρησε να αποκρύψει τη στάση εργασίας προφανώς κάτω από τη λογική ότι “δεν είναι καιρός προεκλογικά να προβάλλονται τα προβλήματα των εργαζομένων μέσα από στάσεις εργασίας”.

Έτσι σήμερα, οι εργαζόμενοι εξέδωσαν δικιά τους ανακοίνωση με την οποία ενημέρωναν τους ασφαλισμένους για τη στάση εργασίας.

ΙΚΑ Βόλου

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *