Αλληλεγγύη στο Flaskô: ένα εργοστάσιο υπό εργατικό έλεγχο στη Βραζιλία

flasko

Το εργοστάσιο έχει καταληφθεί εδώ και 11 χρόνια, και ήταν ανενεργό για τρεις μήνες αφότου το αφεντικό απέλυσε τους εργάτες και πούλησε τα μηχανήματα. Η κατάληψη έγινε μετά την κατοχή δύο άλλων εργοστασίων (Cipla και Interfibra) του ίδιου επιχειρηματικού ομίλου. Σε αυτά τα εργοστάσια, το κράτος παρενέβη, απολύοντας τους εργάτες και τη διαλύοντας τους κλάδους.

Η νομική ανασφάλεια είναι σοβαρή – τα μηχανήματα και τα εργαλεία του εργοστασίου δημοπρατούνται από την κυβέρνηση – αλλά ευτυχώς, δεν υπάρχει αγοραστής.
Το επιθυμητό αποτέλεσμα της γραφειοκρατικής διαδικασίας είναι το τέλος αυτών των λόγων ανησυχίας, και η δικαστική αβεβαιότητα των εργατών. Τα χρέη του πρώην εργοδότη του έχουν κάνει τον αγώνα του εργατών να καταλήξει απαιτώντας εθνικοποίηση, αλλά υπό εργατικό έλεγχο.

Υπάρχει μια εκστρατεία συγκέντρωσης υπογραφών online τώρα προκειμένου να αναγκάσει τους γερουσιαστές στη Βραζιλία να δώσουν το Flaskô στους εργάτες, και να το εθνικοποιήσουν, απαλλάσσοντας τους εργάτες από τα χρέη που είχαν συσσωρευθεί από τους πρώην εγκληματίες εργοδότες τους. Χρειάζονται βοήθεια, αλληλεγγύη και υποστήριξη. Παρακαλώ βοηθήστε να αυξηθεί η προβολή του θέματος κάνοντας share αυτό το άρθρο/κόμικ και την έκκληση με αυτό το hashtag:

#flaskonosenadoflasko-01 flasko-02 flasko-03 flasko-04 flasko-05 flasko-06 flasko-07 flasko-08

 

ΠΗΓΗ:http://aixmi.wordpress.com/2014/05/19/αλληλεγγύη-στο-flasko-ένα-εργοστάσιο-υπό-ερ/flasko/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *