Ελευθεριακή Παρέμβαση Εκπαιδευτικών: Σχετικά με τη δολοφονία του Γκαλεάνο

“Δε θέλουμε εκδίκηση , θέλουμε δικαιοσύνη”

 

Στις 8 Μαίου δολοφονήθηκε άγρια ο δάσκαλος Ζαπατίστα Jose Luis Lopez Σολίς (γνωστός ως Γκαλεάνο)σε ενέδρα καλοστημένη από παραστρατιωτικούς καθώς πήγαινε, να υπερασπιστεί το σχολείο της κοινότητας από το καρακολ της Realidad , σε μία από τις πέντε έδρες των Συμβουλίων Καλής Διακυβέρνησης των Ζαπατίστας ( JBG ) . Στην επιχείρηση της δολοφονίας του εμπλέκονται οι διοικήσεις της λεγόμενης CIOAC-Historica ,του Πράσινου Οικολογικού Κόμματος, του Κόμματος Εθνικής Δράσης (PAN) , και του Επαναστατικού Θεσμικού Κόμματος (PRI).Μετά από 20 χρόνια που οι Ζαπατίστας οργάνωσαν τις ζωές του στις αυτόνομες κοινότητες χτίζοντας καθημερινά πραγματικές δομές ελευθερίας στέλνοντας μηνύματα αντίστασης στις ΄”κακές”κυβερνήσεις του Μεξικού και αλληλεγγύης σε όποιο λαό εξεγείρεται και ενεργεί ενάντια σε εξουσιαστικούς μηχανισμούς εκμετάλλευσης και καταπίεσης ,σε όλο τον κόσμο. Όλα αυτά τα χρόνια στην προσπάθεια των κινημάτων να αντισταθούν και να δημιουργήσουν τις δικές τους δομές ,οι αναφορές και αφηγήσεις από τη ζώη και τον τρόπο των Ζαπατίστας υπήρξαν άμεσες . Από οργή και αγανάκτηση καθώς και ειλικρινή σεβασμό στην προσπάθεια του Γκαλεάνο για μία άλλημάθηση ,για ένα σχολείο ελευθερίας, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στιςκοινότητες των Ζαπατίστας .

Η δολοφονία του δασκάλου καθώς και οι επιθέσεις των κυβερνήσεων που θέλουν με κάθε τρόπο να πνήξουν τη φωνή αυτών των κοινοτήτων δείχνουν πόσο τους ενοχλεί που δε μπορούν να ελέγξουν αυτή την πηγή αντίστασης και αξιοπρέπειας και επιχειρούν να το κάνουν με κάθε κατασκευασμένο μέσο .Θα μας βρίσκουν απέναντι τους .

Η ελευθερία για εμάς δεν ανήκει σε όποιον τη εξουσιάζει αλλά σε όποιον τη ζει και τη διαδίδει με το λόγο και τη ζωή του.

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε τη δημοσίευση μίας παρουσίασης του Γκαλεάνο από το περιοδικό “Rebeldia Ζapatista” που δημοσιεύθηκε το Φεβρουάριο. Σε αυτό κάνει λόγο για το La Escuelita , The Little School, ως μια αποτίμηση του ρόλου του στη διάδοση του ζαπατιστικού τρόπου.

https://athens.indymedia.org/post/1524843/

Ελευθεριακή Παρέμβαση Εκπαιδευτικών

http://elparek.wordpress.com/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *