Ανακοίνωση ΣΥΒΧΑ: Η αργία του Αγίου Πνεύματος ήταν και παραμένει αργία στον κλάδο του βιβλίου

Η αργία του Αγίου Πνεύματος
ήταν και παραμένει αργία στον κλάδο του βιβλίου

1548d8dcbbae2a361fa77233b802a53a_XLΣυναδέλφισσες /Συνάδελφοι,

Το σωματείο μας ενημερώνει σχετικά με την ημέρα του Αγίου Πνεύματος στις 9 Ιουνίου 2014 ότι είναι Αργία για τους εργαζόμενους στον κλάδο του βιβλίου.

Όπως προκύπτει και από το έγγραφο της αρμόδιας διεύθυνσης του Υπουργείου Εργασίας, με Α.Π. 18683/574/12-6-2013, η Αργία του Αγίου Πνεύματος στον κλάδο του βιβλίου και συνεπώς η απαγόρευση απασχόλησης εργαζομένων κατά την ημέρα αυτή, συνιστά θεσμικό όρο παλαιότερων ΣΣΕ, ο οποίος εξακολουθεί και ισχύει, χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα μονομερούς εκ μέρους του εργοδότη μεταβολής του.

Πιστεύουμε ότι θα τηρηθεί και θα γίνει σεβαστή από το σύνολο των εργοδοτών στον κλάδο μας. Όπως πιστεύουμε ότι δεν θα επαναληφθούν τα έκτροπα που έλαβαν χώρα πέρυσι από πλευράς μερίδας εργοδοτών, στην προσπάθειά τους να αμφισβητήσουν την Αργία, να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους με «εκβιαστικές παραινέσεις» να προσέλθουν για δουλειά, να συκοφαντήσουν το σωματείο. Ενδεικτικό της όλης κατάστασης που επικράτησε μεταξύ άλλων ήταν ότι κάποιοι εργοδότες, ενώ απασχόλησαν εργαζόμενους, αρνήθηκαν προκλητικά να καταβάλουν όπως όφειλαν τη νόμιμη από τον νόμο προσαύξηση στο ημερομίσθιό τους. Μια κατάσταση την οποία οφείλουν να διευθετήσουν.

Η ΑΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ
ΜΙΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΠΛΟ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου Αττικής
Λόντου 6, Εξάρχεια, 10681, Αθήνα | τηλ: 210 – 3820537
sylyp_vivliou@yahoo.gr | http://bookworker.wordpress.com

_  _  _

> το έγγραφο της αρμόδιας διεύθυνσης του Υπουργείου Εργασίας, με Α.Π. 18683/574/12-6-2013 βρίσκεται ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *