ΙΣΠΑΝΙΑ:ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΛΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΡΜΕΝ.

uzeaAjmjTsjYgLb-556x313-noPadΣτη Γενική Απεργία 29 Μάρτη του 2012 , το κίνημα της 15M της Γρανάδας οργάνωσε μια προπαγανδιστική πορεία στους δρόμους της πόλης για την διεκδίκηση  των διακαιωμάτων των εργαζομένων στον αγώνα ενάντια στις εργασιακές μεταρρυθμίσεις της εκτελεστικής εξουσίας . Πολλύς κόσμος βγήκε να φωνάξει εκείνη την ημέρα στους δρόμους  , στηρίζοντας τους εργαζόμενους και καλώντας τα καταστήματα να κλείσουν σε ένδειξη αλληλεγγύης προς την ημέρα της απεργίας .

Ο Κάρλος και η Carmen τυχαία εντοπίστηκαν από την αστυνομία  έξω από ένα μπαρ , το “The Champangería ” , η οποία δεν είχε κλείσει τις πόρτες της , δεν υπήρχαν απειλές ή βίαιη συμπεριφορά ώστε να μην  επέτρεψουν σε κανέναν να εργαστεί ,κατα τη δια΄ρκεια της πικετοφορίας .Ο ιδιοκτήτης των εγκαταστάσεων κατέθεσε καταγγελία και , μήνες αργότερα, τον Μάιο του 2013, η εισαγγελέας ζήτησε απο την δίκη μια «υποδειγματική κρίση. Τέλος , ο δικαστής  καταδίκασε σε 3 έτη και μία ημέρα φυλάκιση για ένα «έγκλημα κατά του δικαιώματος των εργαζομένων » , όταν , παραδόξως , αυτοί βγήκαν στον δρόμο για να υπερασπιστούν τα δικαιώματα αυτά και δεν εμπόδισαν την εργασία σε κανέναν . Τώρα , η απολογία που κατέθεσαν ο Κάρλος και Carmen έχει απορριφθεί από την Audiencia Provincial de Granada , που επιβεβαιώνουν αυτήν της καταδικαστικής απόφασης , που βασίζεται αποκλειστικά στη μαρτυρία του ιδιοκτήτη του μπαρ , χωρίς άλλους μάρτυρες ή αποδεικτικά στοιχεία .

Θυμόμαστε ότι δεν είναι μια μεμονωμένη περίπτωση , εκατοντάδες άνθρωποι έχουν καταδικαστεί σε πολιτικές δίκες  κατά τη διάρκεια της Γενικής Απεργίας της 29 Μ για το ίδιο «έγκλημα» . Επίσης , πολλοί άνθρωποι έχουν καταδικαστεί για συμμετοχή σε απεργίες ,όπως Ana και ο Carlos Tamara ή Serafin και στη Γαλικία , La Rioja Koldo , και ούτω καθεξής, όλα έχουν καταδικαστεί χωρίς να αποδειχθεί η ενοχή . Το 2014 υπάρχουν πάνω από 40 ανοικτά ποινική δίωξη κατά προσώπων για συμμετοχή σε απεργίες , συνολικά πάνω από 140 χρόνια στις αναφορές φυλακή ποινή δίωξη . Δεν ξεχνάμε Miguel και Isma , οι οποίοι έχουν περισσότερα από δύο μήνες υπό κράτηση μετά τις διαδηλώσεις στη Μαδρίτη 22M φέτος .

Γνωρίζουμε ότι οι εισαγγελείς έχουν λάβει οδηγίες να φέρουν στο δικαστήριο την αστυνομική καταστολή του δρόμου, σίγουρα βλέπουμε μια δίωξη απο τα αυταρχικά καθεστώτα,απέναντυ στις κοινωνικές κινητοποιήσεις και τους αγώνες  : Δικαστικά έξοδα, το σχέδιο τροποποίησης του Ποινικού Κώδικα ο νέος νόμος για τη δημόσια ασφάλεια και την Πράξη Ιδιωτική Ασφάλεια , κλπ. . Ξέρουμε ότι είναι μια σκηνοθετημένη στρατηγική ενάντια στο λαό και τα κινήματα που έρχονται να αγωνιστούν για τα δικαιώματα τους , έχουμε περάσει από την οικονομική και διοικητική καταστολή , μέσω προστίμων , φυλακίσης, και χρόνιες ποινές.

Σήμερα έχουν επιβεβαιώσει την καταδίκη σε Κάρλος και Carmen . Αύριο κάποιοι σύντροφοι θα φυλακιστούν  και άλλοι είναι έτοιμοι να εισέλθουν . Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε και να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να σταματήσουμε την καταστολή .

Καταγγέλλουμε την στρατηγική της καταστολής και ποινικοποίησης της κοινωνικής διαμαρτυρίας και απαιτούμε την αθώωση των κατηγορουμένων και την απελευθέρωση τους .ΛΕΥΤΕΡΙΑ στους  συντρόφους που είναι φυλακισμένοι .

 * συγκεντρώνονται υπογραφές στο λινκ

http://www.change.org/es/peticiones/absoluci%C3%B3n-para-carmen-y-carlos-porque-luchar-por-los-derechos-de-td-s-no-es-delincuencia

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ, ΑΓΩΝΑΣ !

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ !

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ !

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΗΣ CARMEN ΚΑΙ ΤΟΥ CARLOS !

ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ…

ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΦΤΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ

πηγη:https://athens.indymedia.org/post/1525959/

Η συλλογικότητα “Stop Represión 15M Granada”, καλει σε διεθνη δραση αλληλεγγυης, εναντια στην καταστολη των απεργων στο ισπανικο κρατος. Η ημερομηνια που προτεινουν ειναι 21 ιουνιου. για περισσοτερες πληροφοριες (στα ισπανικα) δειτε εδω:http://www.kaosenlared.net/component/k2/item/88837-campa%C3%B1a-de-movilizaci%C3%B3n-internacional-en-apoyo-a-carlos-y-carmen-huelguistas-15m-granada-condenados-a-tres-a%C3%B1os-de-c%C3%A1rcel.html

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *