Καταγγελία για χτύπημα συναγωνιστή απο Ματατζήδες από Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

Την Κυριακή 15 Ιουνίου και μετά το πέρας της αντιφασιστικής διαδήλωσης ενάντια στη Χρυσή Αυγή στο σταθμό του ΟΣΕ στην οποία συμμετείχαν αντιφασιστικές αριστερές και αντιεξουσιαστικές συλλογικότητες, οι σύντροφοι και συναγωνιστές άρχισαν να αποχωρούν. Στην Εγνατία επί του ύψους της Αγ. Σοφίας (εκατοντάδες μέτρα μακριά από τη συγκέντρωση στην οποία δεν είχε συμβεί το παραμικρό), μια διμοιρία που στάθμευε στο σημείο σταματάει για «εξακρίβωση» συναγωνιστές. Όταν ο ένας εξ’ αυτών τους δήλωσε ότι δεν φέρει μαζί του την αστυνομική του ταυτότητα οι μπάτσοι θεώρησαν ότι η «εξακρίβωση» μπορεί να γίνει με άλλα μέσα. Άρχισαν λοιπόν να βρίζουν και να απειλούν τον συναγωνιστή μας με τις γνωστές τραμπούκικες φράσεις τύπου «σε ξέρουμε», «ξέρουμε που μένεις», “σε έχουμε σταμπάρει σε εκείνη τη διαδήλωση κλπ”, εννοείται ακολουθούμενες από προσβλητικά σχόλια.

Αλλά φυσικά δεν έφτανε αυτό, η επιτυχία της αντιφασιστικής συγκέντρωσης μάλλον δεν έκατσε καλά στα κοπρόσκυλα της ΕΛ.ΑΣ που φύλαγαν επί ώρες τον πολιτικό βραχίονα τους, τη Χρυσή Αυγή, από την οργή των αντιφασιστών και ήθελαν κάπου να ξεσπάσουν. Άρχισαν λοιπόν να χτυπάνε τον συναγωνιστή με μένος και μάλιστα τα περισσότερα χτυπήματα είχαν στόχο το κεφάλι. Ακολουθώντας την πεπατημένη χρόνων για όσους έχουν χτυπηθεί, τον συνέλαβαν και για να δικαιολογήσουν τα τραύματα που του προξένησαν του φόρτωσαν τις κλασσικές αποδόσιμες κατηγορίες σε τέτοιες καταστάσεις «απείθια, αντίσταση, εξύβριση». Ο συναγωνιστής πέρασε μια μέρα στο κρατητήριο χωρίς να του επιτρέψουν να εξεταστεί και την επόμενη μέρα τον άφησαν για να πάει σε νοσοκομείο αφού η κατάσταση του χειροτέρεψε, όπως ήταν φυσικό.

Η δίκη που είχε οριστεί για σήμερα Τετάρτη 18 Ιουνίου πήρε αναβολή.

Εμείς δηλώνουμε ότι δε θα αφήσουμε τις κρατικές συμμορίες να αλωνίζουν και να επιχειρούν την τρομοκράτηση των αγωνιστών. Δεν σκύβουμε κεφάλι, δεν υποχωρούμε. Οι προστάτες των φασιστών, φασίστες και δολοφόνοι και οι ίδιοι θα αντιμετωπιστούν στο δρόμο στα κινήματα με μάχιμο αντιφασισμό και οργάνωση.

Δύναμη στο συλληφθέντα, αλληλεγγύη και αθώωση στη δίκη από όλες τις κατηγορίες. Αυτοί που έπρεπε να κατηγορούνται είναι τα καθάρματα που φέρουν την κρατική περιβολή.

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *