Κατάληψη Σινιάλο: Η ΓΗ κινείται…30 : Διεθνή κινηματικά νέα

logoclean

Γερμανία , 28 πρόσφυγες  από την διαμαρτυρία προσφύγων στο Αννόβερο προχώρησαν σε  απεργία πείνας ενάντια στην αυθαίρετη νομοθεσία απελάσεων στην Γερμανία και στεκούμενοι αλληλέγγυοι στην απεργία πείνας του  Salah Abdallah  για την επικείμενη απέλαση του. Ακολούθησαν και άλλες δράσεις αλληλεγγύης και αντιπληροφόρησης.

 

 

Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Σεράγεβο, σε  αυτοργανωμένη απεργία  και μπλοκάρισμα κεντρικής λεωφόρου προχώρησε μεγάλο μέρος των  εργαζομένων της εταιρίας μέσων μεταφοράς  GRAS προκαλώντας μεγάλο ζήτημα στους ρυθμούς της κυκλοφορίας στην πόλη .Διεκδικούν τους μισθούς που δεν τους έχουν καταβληθεί μήνες καθώς και την ασφάλεια υγείας και συνταξιοδότησης που δεν τους παρέχεται  6 χρόνια .

 

Γερμανία, Αμβούργο, εκατοντάδες διαδήλωσαν και συγκρούστηκαν  με την αστυνομία  ενάντια σε κράτη και σύνορα. Η διαδήλωση είναι δράση αλληλεγγύης  μετά την βίαιη επίθεση μπάτσων σε συγκέντρωση προσφύγων στην Λαμπεντούζα στης 5 Ιούνη.

 

Βραζιλία,μετά την έναρξη του πρωταθλήματος  συνεχίζονται καθημερινά οι διαδηλώσεις και οι σφοδρές  συγκρούσεις με την αστυνομία .Εντείνεται  η πλέον στρατιωτική καταστολή.

 

Βραζιλία, Σάο Πάολο, νέα κατάληψη στέγης που θα στεγάσει 100 οικογένειες πραγματοποιήθηκε την πρώτη μέρα του Μουντιάλ.

 

 Γαλλία ,Καλαί, μετανάστες έχουν προχωρήσει σε απεργία πείνας  ζητώντας την επανεξέταση του νομοθετικού πλαισίου απέλασης από χώρα σε χώρα καθώς και τις συνθήκες κράτησης.

https://sinialo.espiv.net/?p=15619

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *