Κείμενο εργαζομένων του Σαλαντίν μετά από το κλείσιμο του από τα αφεντικά του:

αρχείο λήψης (3)

Πάντα τα αφεντικά έχουν το πάνω χέρι στις διαφορές τους με τους εργαζόμενους και το δείχνουν με κάθε ευκαιρία. Στην περίπτωση των αφεντικών του Σαλαντίν το έδειξαν για άλλη μια φορά πως είναι αδίστακτοι και δεν υπολογίζουν τίποτα μπρστά στα δικά τους συμφέροντα. Η απόφαση για το κλείσιμο του Σαλαντίν πάρθηκε ξεκάθαρα από τα ίδια τα αφεντικά και δεν ευθύνεται κανείς άλλος για αυτό. Η εργοδοσία ποτέ δεν ανταποκρίθηκε στις ευθύνες που της αναλογούν και από την αρχή της υπόθεσης έδειξε μια αδιάλλακτη στάση και ουδέποτε δέχθηκε να συζητήσει πραγματικά τα δίκαια αιτήματα των 3 απολυμένων. Συνέχιζαν να έχουν την ίδια προκλητική στάση και στους εργαζόμενους που παρέμειναν στο μαγαζί καθυστερώντας μάλιστα τις καταβολές των νόμιμων δώρων τους.
Οι απολυμένοι προσπαθώντας να διασφαλίσουν τα δεδουλευμένα τους απευθήνθηκαν στο Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων του οποίου ήταν μέλη. Ακολούθησαν οι συνδικαλιστικές παρεμβάσεις του σωματείου με σκοπό να πληροφορήσουν και να αναδείξουν το γεγονός των εκδικητικών απολύσεων.
Έφτασε η σειρά μας να απολυθούμε μετά το ξαφνικό κλείσιμο του Σαλαντίν αλλά και να αγωνιστούμε ώστε να δικδικήσουμε όσα μας οφείλονται από την εργοδοσία. Δεν είμαστε αναλώσιμοι ώστε να μας πετάνε στο δρόμο όποτε νομίζουν πως είναι καλό για τους ίδιους, έχουμε αξιοπρέπεια και είμαστε ενωμένοι μεταξύ μας.

Εργαζόμενοι στο Σαλαντίν

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *