Συγκεντρωτικό απεργίας πείνας από 26 Ιουνίου 2014-ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ : Αναστολή πανελλαδικής απεργίας πείνας

Σήμερα Τρίτη 1 Ιουλίου αναστέλλουμε τη μαζική πανελλαδική απεργία πείνας που είχαμε ξεκινήσει ενάντια στο νομοσχέδιο στις φυλακές υψίστης ασφαλείας.

Αναστέλλουμε την απεργία πείνας, αλλά δεν τερματίζουμε τη κινητοποίησήμας . Αντίθετα ανακτούμε τις δυνάμεις μας και προειδοποιούμε το υπουργείο ότι δε πρόκειται να δεχτούμε τη λειτουργία του ελληνικού Γκουαντάναμο ούτε στη Δομοκό ούτε πουθενά.

Παραμένουμε καχύποπτοι απέναντι στις βελτιωτικές προτάσεις του υπουργείου που θα κατατεθούν τη Πέμπτη και είμαστε έτοιμοι αν χρειαστεί να αγωνιστούμε με ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ για να ματαιώσουμε το νομοσχέδιο-έκτρωμα για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας.

Γνωρίζουμε ότι τίποτα δε θα βελτιωνόταν αν δεν κάναμε την απεργία πείνας . Ας γνωρίζει όμως και το υπουργείο πως απέναντι στην οργανωμένη σιωπή που επιβάλλουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αποκρύπτοντας τη ΜΑΖΙΚΟΤΕΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ που έχει γίνει (4500 κρατούμενοι απεργοί πείνας), από εδώ και πέρα , αλλάζουμε τα μέσα αγώνα και αν χρειαστεί θα προχωρήσουμε σε δυναμικότερες μορφές αντίστασης. Ο νοών νοεί τω…

πρωτοβουλία επιτροπής αγώνα φυλακών

ΠΗΓΗ:https://fylakes2014.wordpress.com/2014/07/02/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AE-%CF%80%CE%B1%CE%BD/

 

Αυριο ,Τετάρτη 2 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί συναυλία ενάντια στις ειδικές συνθήκες κράτησης στις 8μιση το βράδυ στα afisa-gia-fylakesΠροπύλαια.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ :Δελτίο Τύπου της Πρωτοβουλίας γιατρών και νοσηλευτών που εξέτασαν τους φυλακισμένους απεργούς πείνας

Ανταποκρινόμενοι στο αίτημα των απεργών πείνας στις φυλακές Κορυδαλλού, ζητήσαμε σήμερα απο την διευθύντρια και από την εποπτεύουσα εισαγγελέα να ενημερωθούμε λεπτομερώς για τις συνθήκες διαβίωσης και ιατρικής παρακολούθησης των απεργών.

Επισημάναμε την κρισιμότητα της μαζικής απεργίας πείνας 1200 (όπως μας ενημέρωσαν) κρατουμένων, που διανύει ήδη την 8η ημέρα και άρχισε χωρίς να έχει προηγηθεί η απαραίτητη ιατρική εξέταση ούτως ώστε να διασφαλιστεί η υγεία και η ζωή των απεργών πείνας.

Τονίσαμε πως είναι αδύνατη η στοιχειώδης παρακολούθηση 1200 απεργών πείνας από το ελάχιστο ιατρικό προσωπικό και με την υποτυπώδη υποδομή του ιατρείου των φυλακών, με συνέπεια να υπάρχει ανά πάσα στιγμή κίνδυνος σοβαρών επιπλοκών για την υγεία και τη ζωή τους.

Ζητήσαμε απο την διευθύντρια των φυλακών, παρουσία της επόπτου εισαγγελέα, να συναντηθούμε με την επιτροπή αγώνα των κρατουμένων για να πληροφορηθούμε σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι απεργοί και με τις συνθήκες υπό τις οποίες διεξάγεται αυτός ο αγώνας, και για να μας υποδείξουν τα βαρύτερα κατά την κρίση τους περιστατικά, ώστε να εξετάσουμε όσους έχουν σοβαρότερα προβλήματα.

Το αίτημά μας για συνάντηση με την επιτροπή αγώνα δεν έγινε δεκτό από την διεύθυνση, που επικαλέστηκε διαδικαστικά τυπικά προβλήματα. Αντ΄αυτού, μας επέτρεψε να εξετάσουμε 18 κρατούμενους, που οι ίδιοι μας είχαν δηλώσει ως θεράποντες.

Ωστόσο, από τους κρατούμενους μάθαμε ότι την προηγούμενη ημέρα η διευθύντρια δήλωσε στην επιτροπή αγώνα να μην υποβάλουν οι απεργοί αιτήσεις για ιατρική εξέταση και πως θα μιλούσε η ίδια με το υπουργείο για να μας δοθεί η άδεια να εξετάσουμε όσους είναι σε σοβαρότερη κατάσταση.

Τελικά εξετάσαμε 18 απεργούς πείνας, που μας ζήτησαν με αίτησή τους ως θεράποντές τους, και για τον κάθε έναν από αυτούς δώσαμε στη διεύθυνση των φυλακών ξεχωριστή ιατρική γνωμάτευση, κρατώντας αντίγραφα των γνωματεύσεων.

Επιπλέον, μοιράσαμε στους εξετασθέντες και κοινοποιήσαμε στην διεύθυνση των φυλακών λεπτομερείς οδηγίες για την κατα το δυνατόν ασφαλέστερη διεξαγωγή της απεργίας πείνας.

Ιδιαιτέρως τονίσαμε την αναγκαιότητα για λεπτομερή κλινικό και εργαστηριακό έλεγχο όλων των απεργών πείνας δύο φορές την εβδομάδα.

Από τους 18 εξετασθέντες απεργούς πείνας, 2 διαπιστώθηκαν να έχουν επείγουσα ανάγκη αυθημερόν παραπομπής σε εφημερεύον νοσοκομείο του ΕΣΥ.

Απώλεια βάρους μεγαλύτερη του 10% (σημείο αυξημένου κινδύνου) βρέθηκε σε 5 απεργούς.

Σημειώνουμε ιδιαιτέρως ότι η εξέταση των απεργών πείνας έγινε στο “ιατρείο” των φυλακών, όπου διαπιστώσαμε απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής και σοβαρές ελλείψεις στην υποδομή (π.χ. χορήγηση οξυγόνου από άδεια φιάλη), ευρεία χορήγηση ψυχοφαρμάκων, σωφρονιστικούς υπαλλήλους σε χρέη νοσηλευτών και αντιδεοντολογική συμπεριφορά του ιατρικού προσωπικού.

Η Πρωτοβουλία Γιατρών και Νοσηλευτών για την υποστήριξη των φυλακισμένων απεργών πείνας, ενόψει της ψήφισης από τη Βουλή του νομοσχεδίου του υπουργείου δικαιοσύνης για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας τύπου Γ, με το οποίο θεσπίζεται η φυλακή μέσα στη φυλακή και καταργούνται στοιχειώδη δικαιώματα των φυλακισμένων (άδειες, αναστολές, μεροκάματα, περιορισμοί έως και πλήρης κατάργηση της επικοινωνίας, ανάθεση της φύλαξης στην ΕΛ.ΑΣ κλπ), συμπαραστεκόμαστε στον δίκαιο αγώνα των αγωνιζόμενων κρατούμενων και καλούμε σε διαρκή επαγρύπνηση ενάντια στην καταστολή και στην καταστρατήγηση κάθε έννοιας δικαιώματος στην αξιοπρέπεια.

ΠΗΓΗ:ΟΜΝΙΑ ΤV

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:Σήμερα το πρωί, πέντε πολιτικοί κρατούμενοι απεργοί πείνας μετεφέρθηκαν από τη φυλακή στο κατ’ ευφημισμόν νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού, επειδή κρίθηκε ότι εμφανίζουν ενδείξεις δεικτών υγείας που απαιτούν συστηματική ιατρική παρακολούθηση. Είναι οι Παναγιώτης Αργυρού,Μιχάλης Νικολόπουλος, Nίκος ΡωμανόςΓιάννης Μιχαηλίδης και Αργύρης Ντάλιος.

Σύμφωνα με καταγγελίες των πολιτικών κρατούμενων, η διευθύντρια του κατ’ ευφημισμόν νοσοκομείου Μαρία Στέφη άσκησε πιέσεις να μην παραμείνουν στο «νοσοκομείο». Στην πτέρυγα όπου κρατούνται επέστρεψαν τους Γ. Μιχαηλίδη και Α. Ντάλιο.

Για τον Ν. Ρωμανό δεν γνωρίζουμε, αλλά τους Π. Αργυρού και Μ. Νικολόπουλο τους έβαλαν σε ένα κελί με άλλους κρατούμενους οι οποίοι δεν συμμετέχουν στην απεργία πείνας!

Πριν λίγη ώρα, επικοινωνήσαμε με τον υπαρχιφύλακα του «νοσοκομείου» Σπέντζο Παναγιώτη και του είπαμε ότι αυτή η συμπεριφορά συνιστάβασανιστήριο σύμφωνα και με διεθνείς συμβάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Περιμένουμε την απάντηση της φυλακής.

Στο μεταξύ, ο αριθμός των κρατούμενων που προσχωρούν στην απεργία πείνας μεγαλώνει. Σύμφωνα με πρόσφατη επικοινωνία μας, στην Κέρκυρα οι απεργοί πείνας από 120 έγιναν 140, στο Μαλανδρίνο από 120 έγιναν 160, ενώ στη Λάρισα προσχώρησε στην απεργία πείνας μια ολόκληρη πτέρυγα και έτσι ο αριθμός των απεργών πείνας αυξήθηκε από 330 σε περίπου 500.

ΠΗΓΗ:http://www.eksegersi.gr/Επικαιρότητα/21871.Πολιτική-βασανιστήριου-απέναντι-σε-απεργούς-πείνας
___________________________________________________________________________________

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

ΕΠΕΙΓΟΝ!!!
ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΔΥΟ ΓΙΑΤΡΟΙ ΓΙΑ 1400 ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ!!! ΟΣΟΙ/ΕΣ (ΓΙΑΤΡΟΙ) ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΑΣ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΟΥΝ ΣΤΟ 6977168987 [ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΌ ΣΥΓΓΕΝΗ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥ]

Σήμερα στον Κορυδαλλό δεν υπήρχε καθόλου γιατρός το βράδυ με αποτέλεσμα οι κρατούμενοι που ειχαν κάποιο πρόβλημα να μην εξετάζονται και να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την Υγεία τους.

Μια γενικότερη χαρτογράφηση της απεργίας πείνας:

Φυλακές κορυδαλλού : Συμμετέχουν 1300 κρατούμενοι. Ενώ απο σήμερα προστέθηκαν 150-200 κρατούμενοι από την Ε πτέρυγα που δεν συμμετέχουν μέχρι σήμερα. Σύνολο 1450-1500.

Φυλακές Κέρκυρας: Συμμετέχουν μέχρι τώρα στην απεργία πείνας 120 κρατούμενοι.

Φυλακές Αυλώνα: Συμμετέχουν στην απεργία πείνας 120 κρατούμενοι αφού προστέθηκαν αλλοι 20κρατούμενοι.λε-λε-λευτερια

Φυλακές Νιγρίτα Σερρών: Συμμετέχουν 280 κρατούμενοι απο σημερα.

Φυλακές Δομοκού: Συμμετέχουν 350 άτομα πλεον αφου προστεθηκαν σήμερα 50. Ενω η υπόλοιπη φυλακή στηρίζει με καθολική αποχή συσσιτίου.

Φυλακές Γρεβενών: Συμμετοχή 400 άτομα.

Φυλακές Μαλανδρίνου: Συμμετέχουν 120 άτομα.

Φυλακές Πατρών: Συμμετέχουν περίπου 550 κρατούμενοι.

Φυλακές Αλικαρνασσού: Καθολική αποχή συσσιτίου.

Φυλακές Τρικάλων: 120 κρατούμενοι.

Φυλακές Ναυπλίου: 50 κρατούμενοι.

Φυλακές Διαβατών: Ξεκινούν εκ νέου τις επόμενες ημέρες.

Φυλακές Άμφισσας με 200 κρατούμενους

Φυλακή Λάρισας με 330 κρατούμενους

Φυλακές Χανίων 280 κρατούμενοι

ΠΗΓΗ: ΡΑΔΙΟΦΡΑΓΜΑΤΑhttp://radiofragmata.espivblogs.net/?p=3607

ATHENS INDYMEDIAlogoΣυνεχής ενημέρωση απο το:athens indymedia

ΒΡΑΔΙΝΗ ΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

Εκτακτο για απεργια πεινας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΠΕΙΝΑΣ 

ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙO

καμπάνια ενάντια στο νομοσχεδιο για τη δημιουργία φυλακών υπερῡψίστης ασφαλείας

 Πολιτική βασανιστήριου απέναντι σε απεργούς πείνας πολιτικούς κρατούμενους

Ανακοίνωση του ΣΥΒΧΑ  ΕΔΩ

(ΑΡΧΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΓΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΠΕΙΝΑΣΕΔΩ:

http://fylakes2014.wordpress.com/2014/06/22/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CF%83-%CF%80%CE%B5%CE%B9%CE%BD%CE%B1%CF%83/ )


Απεργία πείνας σε όλες τις φυλακές, ενάντια στις φυλακές τύπου Γ(https://athens.indymedia.org/feature/10093/ )

Στις 23 Ιουνίου κρατούμενοι από τις φυλακές όλης της χώρας ξεκινούν μαζική απεργία πείνας απαιτώντας την απόσυρση του φασιστικού νομοσχεδίου για τις φυλακές τύπου Γ’, φυλακές που σύμφωνα με τους ίδιους ισοδυναμούν με θανατική ποινή. Σύμφωνα με το οποίο καταργείτε το δικαίωμα των κρατουμένων στην υφ’ όρον απόλυση, την άδεια, τον ευεργετικό υπολογισμό της έκτισης ποινής (μεροκάματα, εκπαιδευτικά προγράμματα), ενώ θέτει αυστηρούς περιορισμούς στην επικοινωνία (επισκεπτήρια, τηλεφωνική επικοινωνία, αλληλογραφία).

Το νομοσχέδιο, στο οποίο προβλέπεται η κατασκευή φυλακών υψίστης ασφαλείας, δόθηκε στη δημοσιότητα στα μέσα Μαρτίου από τον υπουργό Δικαιοσύνης Αθανασίου. Οι φυλακές αυτές θα ονομάζονται φυλακές τύπου Γ’ και στόχο έχουν μια εκδικητικού τύπου ομηρία απέναντι σε καταδικασμένους ή υπόδικους με τους νόμους 187 και 187Α –δηλαδή όσους διώκονται για εγκληματική οργάνωση και όσους διώκονται με τον τρομονόμο-, ολοκληρώνοντας έτσι το κατασταλτικό θεσμικό πλαίσιο το οποίο οργανώνει το κράτος απέναντι στους πολιτικούς του αντιπάλους.

Με προκλητικό τρόπο, μετά τον ανασχηματισμό και το αιφνίδιο κλείσιμο της Βουλής, το νομοσχέδιο αυτό κατατέθηκε πρώτο στη σειρά στο θερινό τμήμα στις 6 Ιούνη, για ψήφιση μέσα στο καλοκαίρι, αποδεικνύοντας ότι η προτεραιότητα της κυβέρνησης παραμένει η εξόντωση του «εσωτερικού εχθρού» και η ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου της καταστολής σε επίπεδο αστυνομικό, δικαστικό και σωφρονιστικό.

Πορεία, Σάββατο 28 Ιουνίου, 12 μεσημέρι, στο Μοναστηράκι

Μία απάντηση στο “Συγκεντρωτικό απεργίας πείνας από 26 Ιουνίου 2014-ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *