ΕΠΕΙΓΟΝ – Απεργίες κόντρα στη «μικρή ΔΕΗ»

Δυναμική θα είναι η αντίδραση των εργαζομένων στις μονάδες παραγωγής ρεύματος, απέναντι στο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για τη δημιουργία της «μικρής ΔΕΗ».

Το νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το απόγευμα της Τετάρτης, με τους εργαζομένους να ξεκινούν τις κινητοποιήσεις τους από τα μεσάνυχτα της ίδιας μέρας.

Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι, θα συγκεντρώνονται κάθε βράδυ στις μονάδες όπου εργάζονται, προκειμένου να ενημερώνονται στις πύλες για τις εξελίξεις, χωρίς να πραγματοποιούν καταλήψεις, και δεν θα προσέρχονται στη δουλειά τους για εργασία.

Απεργιακές κινητοποιήσεις θα γίνουν σε όλους τους Ατμοηλεκτρικούς Σταθμούς ΑΗΣ (Αγίου Δημητρίου, Καρδιάς, Αμυνταίου και Μελίτης στη Δυτική Μακεδονία), σε όλα τα ορυχεία (λεκανοπέδιο Κοζάνης, Πτολεμαΐδας, Φλώρινας καθώς και εκείνα του Νοτίου Πεδίου, της Καρδιάς, της Μαυροπηγής και του Αμυνταίου), στα υδροηλεκτρικά έργα του Πολυφύτου, της Σφηκιάς, του Εδεσσαίου και του Άγρα, στον ΑΗΣ Κομοτηνής, το υδροηλεκτρικό έργο του Θησαυρού στη Δράμα, το υδροηλεκτρικό έργο στο Πουρνάρι της Άρτας και σε όλο το υδροηλεκτρικό σύστημα του Αλιάκμονα. «Σε οποιοδήποτε σημείο υπάρχει παραγωγή ρεύματος θα υπάρξει απεργία» προσθέτει ο γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων στη ΔΕΗ «Σπάρτακος» Σάκης Μάστορας.

Στην Αθήνα, αποφασίστηκαν επίσης απεργιακές κινητοποιήσεις από τους εργαζόμενους ενάντια στη δημιουργία και πώληση της “Μικρής ΔΕΗ”. Πέραν της απεργίας, η ΓΕΝΟΠ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο κατάληψης των κτιρίων, που όμως η εργοδοσία απόφασισε να κλείσει ήδη από σήμερα το απόγευμα κατεβάζοντας ρολά. Επιπλέον, ειδοποίηθηκε η αστυνομία να είναι σε ετοιμότητα έξω από τα εν λόγω κτίρια. Οι κινητοποιήσεις και οι καταλήψεις κτιρίων πρέπει να ξεκινήσουν από σήμερα το απόγευμα κόντρα στα σχέδια της εργοδοσίας.

Το ρεύμα αποτελεί κοινωνικό αγαθό και η πώληση της ΔΕΗ μας αφορά όλους. Η κοινωνια πρέπει να σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων, οι οποίοι δέχονται επίθεση από την κυβέρνηση με υπαινιγμούς για επιστράτευση καθώς και με την κινητοποίηση της αστυνομίας ήδη από την προηγούμενη ημέρα της απεργίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *