Χρυσή Αυγή κατά του Εθνικού Θεάτρου

Χρυσή Αυγή κατά του Εθνικού Θεάτρου

Την απαγόρευση της δράσης του προγράμματος του Εθνικού Θεάτρου «ΦΟ(βος) ΡΑ(τσισμός) STOP» ζητεί με ερώτησή του προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης, Παιδείας και Πολιτισμού, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος
Με κοινή ανακοίνωσή τους, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος, το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και το Σωματείο Εργαζομένων Εθνικού Θεάτρου καταδικάζουν την ενέργεια.

Αναλυτικά, αναφέρουν:
«Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος, με ερώτηση προς τους Υπουργούς Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού ζητάει την απαγόρευση της δράσης του προγράμματος του Εθνικού Θεάτρου «ΦΟ(βος) ΡΑ(τσισμός) STOP», του οποίου ο σκοπός είναι να ενημερώσει τα παιδιά στα σχολεία για τους κινδύνους της ανόδου του φασισμού και του ρατσισμού.
Εμείς, οι άνθρωποι που υπηρετούμε το θέατρο, είμαστε ενάντια σε ό,τι περιορίζει, ελέγχει, λογοκρίνει, καταστέλλει και εκφοβίζει τη θεατρική τέχνη. Ειδικότερα δε, από ανθρώπους που έχουν χαραγμένα στο σώμα τους συνθήματα της πιο ντροπιαστικής για την ανθρωπότητα πλευράς της ιστορίας. Από ανθρώπους που με την βία προσπάθησαν να ακυρώσουν θεατρικές παραστάσεις. Η τέχνη του θεάτρου είναι όπλο που στοχεύει στην αφύπνιση των συνειδήσεων. Αυτό το όπλο δεν θα το παραδώσουμε ποτέ.
Το Εθνικό Θέατρο, η πρώτη θεατρική σκηνή της χώρας, δεν μπορεί να μένει αμέτοχη στην πραγματικότητα. Οφείλει να κρατήσει ζωντανή την ιστορική μνήμη, να προωθήσει την ελευθερία του λόγου, της έκφρασης, τη δημοκρατία. Οφείλει να βρίσκεται απέναντι σε ό,τι προσπαθεί να τα περιορίσει. Οφείλει να σταθεί απέναντι στον φασισμό, τον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία».

από: www.thepressproject.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *