Οι τσαμπουκάδες των αφεντικών δεν θα περάσουν-Όλες/οι στη διαδήλωση στη Νέα Φιλαδέλφεια

Η κατάσταση που επικρατεί τον τελευταίο καιρό στη Νέα Φιλαδέλφεια έχει προ πολλού πάψει να έχει ως κύριο άξονά της το γήπεδο της ΑΕΚ. Έχει να κάνει με την αρπαγή των δημόσιων χώρων από το Κεφάλαιο, την λεηλασία του πρασίνου και την τσιμεντοποίηση περιοχών όπως το Άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας προς όφελος των πλουσίων. Εντάσσεται στην στρατηγική ενός κομματιού του Κεφαλαίου να μετατρέπει ολόκληρες πόλεις σε «φέουδα» μεγαλοεπιχειρηματιών, οι οποίοι θα εκμεταλλεύονται την οικονομική ζωή των Δήμων, θα επιβάλουν συνθήκες εργασιακής γαλέρας και θα δημιουργούν οικονομικές παντοκρατορίες στις πλάτες των εργατών. Αυτό είναι το σχέδιο του μεγαλομαφιόζου, Δημήτρη Μελισσανίδη για την Νέα Φιλαδέλφεια και η εναντίωση στις προθέσεις του είναι επιτακτική.

Η δολοφονική επίθεση στους κατοίκους της Νέας Φιλαδέλφειας και στον αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο «Στρουγκα», που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20/6, η επίθεση σε ανθρώπους που αγωνίζονται ενάντια στα σχέδια του Μελισσανίδη και του Ρυθμιστικού Νομοσχεδίου που τα ευνοεί, αποτελεί εκ των πραγμάτων την υπεράσπιση των παραπάνω επιδιώξεων του Κεφαλαίου. Όποιοι θέτουν τους εαυτούς τους απέναντι στο κοινωνικό κίνημα και δρουν τραμπούκικα εναντίον του θα αντιμετωπιστούν ως αυτό που αντικειμενικά είναι: Ως τσάτσοι των αφεντικών, ως στρατός ιδιωτικών συμφερόντων, ως εχθροί όλων όσων αγωνίζονται για έναν δικαιότερο κόσμο. Οι απειλές και οι τρομοκρατικές ενέργειες δεν θα περάσουν. Το αντικαπιταλιστικό κίνημα θα τις τελειώσει.

Η κατάσταση στην Νέα Φιλαδέλφεια δεν είναι ζήτημα που αφορά αποκλειστικά την Νέα Φιλαδέλφεια, ούτε έχει να κάνει αποκλειστικά με την εναντίωση ανέγερσης γηπέδου της ΑΕΚ στην περιοχή, όπως προσπαθούν να μας πείσουν τα μηντιακά παπαγαλάκια του Μελισσανίδη τον τελευταίο καιρό. Η υλοποίηση των σχεδίων του Μελισσανίδη στην περιοχή θα ανοίξει τον δρόμο ώστε σύντομα όλες οι γειτονιές και όλοι οι δημόσιοι χώροι να μετατραπούν σε τσιφλίκια μεγαλοεπιχειρηματιών. Η αποτροπή των σχεδίων του Μελισσανίδη και η συνολική εναντίωση στο Ρυθμιστικό Σχέδιο, που ευνοεί την καπιταλιστική «ανάπτυξη» και την λεηλασία των δημόσιων χώρων είναι ζητήματα όλων μας.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε συμμετέχει στην διαδήλωση, που καλούν τοπικοί φορείς και συλλογικότητες στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας, την Πέμπτη 3 Ιούλη, στις 19.00, στην Πλατεία Πατριάρχου.

ροσιναντε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *