Παρέμβαση σε ομίλους διαδικτυακών μέσων στα βόρεια προάστεια

2/7/2014
Ακόμη μια παρέμβαση σε ομίλους διαδικτυακών μέσων πραγματοποιήθηκε από τη Συνέλευση εργαζομένων/ανέργων/φοιτητών στα ΜΜΕ, στο πλαίσιο της καμπάνιας που έχουμε ξεκινήσει για την οργάνωση και πληροφόρηση των εργαζομένων στα sites.



Μετά την πρώτη επαφή με εργαζόμενους σε sites (βλ. αναλυτικά ΕΔΩ), μέλη της συνέλευσης μας επισκέφτηκαν τα παρακάτω websites:
THE TOC Digital Media Υπηρεσίες Ενημέρωσης (Έλλη Στάη)
thetoc.gr
Όμιλος Ν. Ευαγγελάτου
newsit.gr
tlife.gr
iatropedia.gr
dogma.gr
zappit.gr
onalert.gr
Prime Media S.A. (Χρήστος Κοπελούζος)
newsbeast.gr
news.gr
RealGroup (Νίκος Χατζηνικολάου)
Real.gr
Και
enikos.gr
nowdoctor.gr
Μέλη της συνέλευσης μοιράσαμε φυλλάδια, συνομιλήσαμε με τους εργαζόμενους και -ανά περίπτωση- με τα παρευρισκόμενα αφεντικά για την κατάσταση που επικρατεί στον τομέα των ΜΜΕ σχετικά με τα δικαιώματα και τις απολαβές των εργαζομένων. Ακόμη και στα «καλά μαγαζιά» βρέθηκαν εργαζόμενοι με «μπλοκάκι», δηλωμένοι ως «υπάλληλοι γραφείου» (άρα με αντίστοιχο μισθό και όχι μισθό συντακτών), καθώς και με έξτρα βάρδιες και Σαββατοκύριακα/μήνα, για τα οποία δεν λαμβάνουν τη νόμιμη υπερωριακή αμοιβή.
Σε ορισμένα εκ των αναφερθέντων sites υπήρξε δυσκολία στην προσέγγιση των εργαζομένων (φύλακες/μπράβοι που δεν επέτρεπαν την είσοδο, περιορισμός στον αριθμό των συμμετεχόντων στην παρέμβαση και του χρόνου παραμονής μας στα γραφεία, καθυστέρηση κτλ.), κάτι που επιβεβαιώνει ότι οι συνδικαλιστικές ενώσεις είναι ανύπαρκτες στους εργασιακούς χώρους και η αυτοοργάνωση των εργαζομένων μονόδρομος ως απάντηση στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες.
Οι παρεμβάσεις της Συνέλευσης Εργαζομένων/Ανέργων/Φοιτητών σε sites και «παραδοσιακά» MME, που μόλις ξεκινήσαμε, θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα, είτε αρέσει στα αφεντικά, είτε είμαστε ανεπιθύμητοι. Όσο οι ενώσεις των εργαζομένων στα ΜΜΕ είναι… πανταχού απούσες, οι εργαζόμενοι στα sites «αόρατοι» και τα αφεντικά κουρελιάζουν με κάθε ευκαιρία τα δικαιώματά μας, τόσο οι αντιστάσεις μας θα γίνονται πιο σθεναρές.
Σημείωση: Εάν οποιοσδήποτε εργαζόμενος θέλει να καταγγείλει ή να ενημερώσει τη συνέλευση μας για τις συνθήκες στον χώρο εργασίας τους, τότε θα μας βρει: Κάθε Τρίτη, 9 μ.μ., Σκυλίτση 10, Εξάρχεια και στο katalipsiesiea@gmail.com.
Ακολουθεί το κείμενο που μοιράστηκε:

 

 

http://katalipsiesiea.blogspot.gr/2014/07/blog-post.html

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *