Καταργείται η Κυριακάτικη αργία, πιλοτικά !

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Ανάπτυξης, χτες υπογράφτηκε η υπουργική απόφαση που προβλέπει την πιλοτική λειτουργία 52 Κυριακές το χρόνο όλων των εμπορικών καταστημάτων στο ιστορικό κέντρο Αθήνας και Θεσσαλονίκης, καθώς και σε Πικέρμι, Ραφήνα, Χαλκιδική, Ρόδο, Κω, Σύρο, Μύκονο και Σαντορίνη.

 

 

Είχε προηγηθεί η προσπάθεια της νέας ηγεσίας του υπουργείου να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους, βάζοντας και βγάζοντας ορισμένες περιοχές από τη λίστα εκείνων όπου θα ισχύει η λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές το χρόνο. Επίσης θεατρική  η παραίτηση χτες του Β. Κροκίδη από την πολιτική επιτροπή της ΝΔ, με τη δικαιολογία ότι διαφωνεί τάχα με το μέτρο.

Στην πραγματικότητα, ο σημερινός πρόεδρος της ΕΣΕΕ διαφώνησε μόνο με τους όρους που θα προχωρήσει η απελευθέρωση στη λειτουργία των καταστημάτων, που γίνεται στο όνομα της εξυπηρέτησης των τουριστών. Το μέτρο με τις 52 Κυριακές προβλέπεται από τη συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα και θα επαναξιολογηθεί την άνοιξη του 2015, με στόχο να γενικευθεί σε όλη τη χώρα.

ανασύνταξη από το http://www.rizospastis.gr/story.do?id=8023791&publDate=8/7/2014

 

….Υπενθυμίζεται ότι, εκτός από τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, προς απελευθέρωση βαίνει και το ζήτημα των προσφορών και των εκπτώσεων. Μέχρι τις 7 Οκτωβρίου 2014 ο υπουργός Ανάπτυξης θα πρέπει να έχει εκδώσει υπουργική απόφαση με την οποία θα θεσπίζεται Κώδικας Δεοντολογίας για την προστασία του καταναλωτή κατά τις προσφορές, τις εκπτώσεις και τις προωθητικές ενέργειες. Το υφιστάμενο καθεστώς θα επανεξεταστεί στο τέλος του τρέχοντος έτους έτσι ώστε μέχρι την άνοιξη του 2015 να έχει θεσπιστεί νομοθεσία που θα απαλείφει τους εναπομείναντες περιορισμούς.

 

http://left.gr/news/oristikan-oi-periohes-poy-tha-menoyn-anoikta-ta-katastimata-kai-tis-kyriakes

 

Το συγκεκριμένο μέτρο είναι ακόμη μία μπούρδα που χώσανε μέσω του ΙΟΒΕ στην τρόικα προκειμένου να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα, κάπου 4 χρόνια πριν. Μαζί με το γάλα και τις μειώσεις στις ασφαλιστικές εισφορές, αποτελούν το αντιπροσωπευτικό κείμενο της βλακείας μερικών ταληροφάγων του εμπορίου που με αυτές τις γελοιότητες-αλλά σε βάρος των εργαζόμενων- λένε πως θα έρθει η ανάπτυξη. Ετσι λοιπόν, όπως επιβάλλονται μέτρα “πιλοτικά”, πραγματικές και όχι πιλοτικές πρέπει να είναι οι κλωτσιές και οι σφαλιάρες σε κάθε εργοδότη που θα ανοίξει Κυριακάτικα.

Καταργείται η Κυριακάτικη αργία, πιλοτικά !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *