Εργασιακά Νέα….

Όταν η εργασια σου πληρώνεται με αίμα…

Άλλη μια εργατική δολοφονία το πρωί της Τρίτης, σε εργοστάσιο ανακύκλωσης μετάλλων στα Οινοφυτα. Ο 26χρονος εργάτης τραυματίστηκε θανάσιμα στο λαιμό από μηχάνημα κοπής καλωδίων και πέθανε ακαριαία.

Νέο εργατικό ατύχημα, όμως, σημειώθηκε και στον οδικό άξονα της Ιονίου στην περιοχή της Στάνου Αμφιλοχίας. Εργαζόμενος χειριστής που δούλευε σε εργολάβο, είχε σοβαρό τραυματισμό κατά την ώρα της εργασίας του.

Ένα τρίτο εργατικό ατύχημα σημειώθηκε στο Αλιβέρι. Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, τραυματίστηκε την Παρασκευή το πρωί, 40χρονος ναυτικός στο φορτηγό «ΤΖΟΑΝΝΑ VI».Η απληστία των αφεντικών για κέρδη συχνά παρακάμπτει τα μέτρα ασφαλείας, με αποτέλεσμα να γίνονται σοβαρά εργατικά ατυχήματα, που σε μερικές περιπτώσεις στοιχίζουν σε ανθρώπινες ζωές.

και παράλληλα…
Καλπάζει η ανεργία στην χώρα. Στο 27,3% καταγράφηκε η επίσημη ανεργία τον περασμένο Απρίλη, σύμφωνα με τον εποχικά προσαρμοσμένο δείκτη που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).Ποσοστό που μεταφράζεται σε 1.303.454 ανέργους. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η ανεργία παραμένει αμετακίνητη στα ίδια ποσοστά με αυτά του Μάρτη του 2014 (27,3%), ενώ είναι ελαφρά αυξημένη σε σύγκριση με τον Απρίλη του 2013 (27,5%).Επιπλέον, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΑΕΔ προκύπτει ότι 9 στους 10 άνεργους δε δικαιούνται το επίδομα ανεργίας, ενώ το συμπληρωματικό βοήθημα για τους μακροχρόνια άνεργους, το παίρνει μόλις το 1,5% αυτών. 102.026 άτομα, σε σύνολο 1.274.843 ανέργων, παίρνουν το επίδομα ανεργίας των 360 ευρώ.

(στοιχεία απο Το εργασιακό δελτίο που μεταδίδεται καθημερινά απο τα ΡΑΔΙΟΦΡΑΓΜΑΤΑ)

Εργασιακά Νέα….

Μία απάντηση στο “Εργασιακά Νέα….”

  1. Για να ακριβολογουμε,το εργασιακο δελτιο μεταδιδεται απο τα ΡΑΔΙΟΦΡΑΓΜΑΤΑ
    οστοσο ειναι δουλεια του μπλογκ:Omnia Sunt Communia:https://omniasuntcommunia.espivblogs.net/2014/07/13/%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%b1%cf%83%ce%b9%ce%b1%ce%ba%cf%8c-%ce%b4%ce%b5%ce%bb%cf%84%ce%af%ce%bf-19-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%bf-omnia-sunt-communia/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *