IWW Greece:Αλληλεγγύη στους απεργούς Εργάτες Γης στην Λακωνία

2Αλληλεγγύη στους απεργούς Εργάτες Γης στην Λακωνία

Οι μετανάστες εργάτες γης ζουν εδώ και χρόνια σε ένα σύγχρονο μεσαίωνα μέσα στον φόβο και την καταστολή

Από την μία έχουν τα αφεντικά και τις παράλογες απαιτήσεις τους και από την άλλη υπάρχει ο ένστολος στρατός , η ΕΛ.ΑΣ, που φροντίζει να καταστέλλει κάθε αντίδραση και να τους έχει σε μόνιμο φόβο, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των σύγχρονων τσιφλικάδων της περιοχής

Οι μετανάστες εργάτες γης της Λακωνίας έχουν ξεκινήσει απεργία διαρκείας από τις 3 Ιούλη ενάντια στις ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα της αστυνομίας που γίνονται συστηματικά κάθε Παρασκευή συλλαμβάνοντας κόσμο που τον στέλνουν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Κορίνθου και αφού οι εργάτες έχουν δουλέψει ολόκληρη την εβδομάδα.

Ζητάνε το αυτονόητο την νομιμοποίηση τους και χαρτιά για όλους, να σταματήσει η αυθαιρεσία της ΕΛ.ΑΣ, να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Ζητάνε την παραδειγματική τιμωρία του ρατσιστή δημάρχου και των αστυνομικών που επιτίθενται σε μετανάστες, και να πληρωθούν μέχρι και το τελευταίο ευρώ όλα τα δεδουλευμένα.

Οι εργάτες γης που δουλεύουν χωρίς ωράρια από το πρωί στις 6 μέχρι το βράδυ στις 9, μη ξεπερνώντας τα 18 με 20 ευρώ τη μέρα.

.Η απεργία τους έχει μπλοκάρει το 100% της συγκομιδής, της διαλογής, της συσκευασίας καθώς και της διανομής των πορτοκαλιών.

Oι μετανάστες καταγγέλλουν ότι βιώνουν την ελληνική εκδοχή απαρτχαϊντ . «Δεν μας αφήνουν να κάτσουμε στις πλατείες, να περπατάμε στα πεζοδρόμια, να πάμε για ένα καφέ. Μας λένε ότι δεν είναι χώρος για μας. Ο κόσμος εδώ δεν μας αφήνει να νοικιάσουμε κάποιο σπίτι. Μόνο το 10% μένει μέσα στην πόλη, οι υπόλοιποι ζούμε σε κοτέτσια στα χωράφια που δουλεύουμε και για τα οποία πληρώνουμε κιόλας τ” αφεντικά μας, ενώ την ίδια ώρα μας χρωστάνε μηνιάτικα», σημείωναν χθες εργάτες από τη Σκάλα σε συνέντευξη Τύπου. Το σκηνικό του καθημερινού τρόμου για τους μετανάστες συμπληρώνεται από εφόδους αστυνομικών, οι οποίοι, όπως καταγγέλλεται, σπάνε πόρτες, τραβολογούν κόσμο στο τμήμα, ακόμα κι αν έχει χαρτιά, ενώ λένε στους μετανάστες να μην εμφανίζονται στο χωριό, «γιατί η θέση τους είναι στα χωράφια και μόνο».

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των εργατών γης , των μεταναστών , σύγχρονων σκλάβων που το μόνο που ήθελαν είναι μια καλύτερη ζωή και βρήκαν τον νέο μεσαίωνα..

13/7/2014

Βιομηχανικοί Εργάτες του Κόσμου (ΙWW)

Ελληνικό Τμήμα 

iwwgreece@yahoo.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *