Άκαρπη η συνάντηση για τον απολυμένο των Praktiker / Ουσιαστικά αναρμόδια δηλώνει η Επιθεώρηση Εργασίας

epitheorisi_ergasias-855x488Άκαρπη ήταν η συνάντηση  που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 15 Ιουλίου, στην Επιθεώρηση Εργασίας στα Γιάννενα, για την υπόθεση του εργαζόμενου στο κατάστημα Ιωαννίνων της Praktiker Ελλάς ο οποίος απολύθηκε για δεύτερη φορά!

Το παρών στη συνάντηση έδωσαν εκπρόσωποι της εργοδοσίας, η τριμελής επιτροπή του σωματείου εργαζομένων και ο απολυμένος.

Η εργοδοσία του καταστήματος κοινοποίησε την απόφαση απόλυσης.

Η επιχείρηση αρνείται να εφαρμόσει την απόφαση αυτή ώστε να επιτρέψει ο εργαζόμενος στο κατάστημα και σε μία ένδειξη εργοδοτικής αυθαιρεσίας προχώρησε, στις 7 Ιουλίου, σε νέα απόλυση του εργαζομένου.

Από την πλευρά του, το Τμήμα Κοινωνικής Επιθεώρησης Ηπείρου δήλωσε ουσιαστικά αναρμόδιο για την υπόθεση, κάτι το οποίο πρακτικά σημαίνει ότι εάν επιθυμεί να επιστρέψει στην εργασία του, θα πρέπει εκ νέου να ξεκινήσει δικαστικό αγώνα.

Με βάση και τη χτεσινή εξέλιξη το Σωματείο προγραμματίζει κανονικά παράσταση διαμαρτυρίας για το Σάββατο, 19 Ιουλίου στις 11.30 το πρωί έξω από το κατάστημα των Ιωαννίνων καλώντας την εργοδοσία να επαναπροσλάβει τον εργαζόμενο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για εργαζόμενο ο οποίος πάνω από 40 ετών ο οποίος πριν απολυθεί βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια λόγω προβλημάτων που δημιουργήθηκαν στη μέση του εξαιτίας της βαρύτητας της εργασίας την οποία καλούνταν να εκτελέσει. Όταν επέστρεψε στην εργασία του η εργοδοσία του καταστήματος, πριν προχωρήσει στην απόλυσή του, αδιαφορώντας τη γνωμοδότηση του γιατρού που την καλούσε να προσέχει την υγεία του εργαζόμενου, τον τοποθέτησε σε εργασία που απαιτούσε εξίσου μεγάλη ή μεγαλύτερη ένταση με την προηγούμενη.

Τη χτεσινή συνάντηση στην Επιθεώρηση απασχόλησε εξάλλου το θέμα των θερινών αδειών του προσωπικού με τη διεύθυνση του τοπικού υποκαταστήματος να επιχειρεί να φέρει εμπόδια σε όσους εργαζόμενους διεκδικούν τα δικαιώματα τους και καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *