Τα αστικά δικαστήρια αθώωσαν τα κτήνη της Μανωλάδας

φραουλες

 

Σύμφωνα με τα καθεστωτικά ΜΜΕ αθωώθηκαν και οι τέσσερις κατηγορούμενοι για την κύρια κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων στην υπόθεση της Μανωλάδας. Δύο από τα κτήνη αθωώθηκαν από όλες τις κατηγορίες, ενώ ενώ από τους άλλους δύο, ο ένας κρίθηκε ένοχος για πρόκληση σωματικής βλάβης και ο άλλος για συνέργεια σε σωματική βλάβη. Χθες η εισαγγελέας είχε ζητήσει την ενοχή όλων των κατηγορουμένων. 

Συγκεκριμένα:

 – Αθώοι ο ιδιοκτήτης των φραουλοχώραφων, Ν. Βαγγελάτος κι ο επιστάτης του Κ. Χαλούλος
– Ένοχοι με ποινές 14 χρόνια και 7 μήνες για σωματική βλάβη ο ένας επιστάτης, και 8 χρόνια και 7 μήνες ο άλλος επιστάτης 

Στα φραουλοχώραφα της Ν. Μανωλάδας, 35 μετανάστες εργάτες γης πυροβολήθηκαν με καραμπίνες γιατί ζήτησαν τα δεδουλευμένα τους. Ζούσαν- και ζουν – σε παραπήγματα σε συνθήκες γαλέρας αλλά αυτό δεν κρίθηκε εργασιακό trafficking, δηλαδή εμπορία ανθρώπων με τη μορφή της εκμετάλλευσης της εργασίας τους!

Η δίκη πραγματοποιήθηκε σε κλίμα τρομοκρατίας των μαρτύρων αλλά και των αλληλέγγυων, ενώ ο συνήγορος των εργατών κατήγγειλε σοβαρές παρατυπίες στη δίκη. Καμία προστασία στους μάρτυρες από τους έμμισθους και μη, τραμπούκους της Βαγγελάτος ΑΕ. Η αστική δικαιοσύνη μεθόδευσε την παρακώλυση της πορείας της δίκης αρνούμενη να απαντήσει στο αίτημα για απόδοση προσωρινών εγγράφων παραμονής τα οποία εδικαιούντο άλλοι 119 εργάτες που βρέθηκαν στο στόχαστρο των όπλων των μπράβων αλλά δεν κατέληξαν σε νοσοκομείο. Τέσσερις φυλακίστηκαν σε στρατόπεδο συγκέντρωσης, ο ένας μάλιστα απελάθηκε ενώ τρεις κρατούνται ακόμη!

 

Η απόφαση δικαιώνει την εργοδοτική ρατσιστική τρομοκρατία.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *