Βραζιλία: Η στρατιωτική αστυνομία επιτίθεται σε απεργούς εκπαιδευτικούς με σκοπό να καταστείλει την απεργία στο πανεπιστήμιο.

4 απεργοί τραυματίστηκαν, όταν η στρατιωτική αστυνομία επιτέθηκε στο πανεπιστήμιο για να καταστείλει τις διαμαρτυρίες ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του μεγαλύτερου δημόσιου εκπαιδευτικού ιδρύματος της πόλης του Σάο Πάολο.

20ago2014---grevistas-da-usp-universidade-de-sao-paulo-e-pm-policia-militar-entram-em-confronto-na-manha-desta-quarta-20-funcionarios-e-alunos-fazem-bloqueio-nas-tres-portarias-da-universidade-140

 

Η διοίκηση του πανεπιστημίου σχεδιάζει την απόλυση 3000 υπαλλήλων , με σκοπό να εξοικονομήσει από τους μισθούς τους 20000 δολάρια τον μήνα, χρήματα που θα διοχετευτούν σε μεγαλοστελέχη και ιδιωτικούς συμβαλλόμενους. Οι απεργοί καταγγέλλουν ότι η συνεχιζόμενη μείωση του δημόσιου προσωπικού οδηγεί στην κατάρρευση του πανεπιστημίου και ανοίγει τον δρόμο για την σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίησή του.

 

Φοιτητές υπερασπίζονται τους απεργούς από την επίθεση των δυνάμεων καταστολής.

 

 

Η στρατιωτική αστυνομία επιτίθεται ενάντια σε απεργούς και φοιτητές που διαμαρτύρονται ενάντια στην μετατροπή της εκπαίδευσης σε προνόμιο για λίγους.

 

 Photo: Blog do Comando de Greve Estudantil tá de cara nova ;)Ainda não é lá essas coisas, porque é o que dá pra fazer com temas gratuitos e também com o pouco tempo que podemos nos dedicar a isso, pq mil outras coisas estão rolando. Mas tá daora! Ajudem a divulgar! Levante e lute Movimento Estudantil! Pro estudantil também #NÃOtemARREGO http://greveusp2014.wordpress.com/

Φοιτητές στηρίζουν το εκπαιδευτικό προσωπικό στην απεργία τους και αντιστέκονται στην κρατική καταστολή. Οδοφράγματα στήθηκαν για την υπεράσπιση του δημόσιου πανεπιστήμιου από τις ορέξεις του κράτους.

 

 

Μετά την επίθεση της αστυνομίας οι απεργοί κλείδωσαν τις πόρτες του ιδρύματος και οι συγκρούσεις μεταφέρθηκαν στους γύρω δρόμους.

“Η επίθεση των δυνάμεων καταστολής, εκδηλώθηκε αμέσως μετά την ανακοίνωση από τους εκπαιδευτικούς υπάλληλους της έναρξης της απεργίας. Πρίν από αυτό είχαν προηγηθεί δύο μήνες κινητοποιήσεων και προσπάθειας εκ μέρους των εργαζωμένων να έρθουν σε διάλογο με την κυβέρνηση. Αντί αυτού το κράτος εξαπέλησε ενάντια τους ότι πιο βίαιο διαθέτει, με σκοπό να επιβάλει την πολιτική του, που στην ουσία είναι η καταστρατήγηση του δικαιώματος στην απεργία. Η στρατιωτική αστυνομία, το ξύλο και η φωτιά είναι ο μόνος διάλογος και δικαίωμα που διαθέτει και αναγνωρίζει το κράτος στην επιβολή των επιλογών του. Παρόλα αυτά το πανεπιστήμιο είναι δημόσιο και τέτοιο θα παραμείνει εξασφαλίζοντας την πρόσβαση σε αυτό της πλειοψηφίας του κόσμου που ουσιαστικά εξασφαλίζει και την λειτουργία του μέσω της φορολογίας», δήλωσε εκπρόσωπος του συνδικάτου των υπαλλήλων.

50f0f0a0-285b-11e4-a5c9-21cb12fe2317_3

Βίντεο απο την γενική συνέλευση των φοιτητών για την υποστήριξη των υπαλλήλων και του δημόσιου χαρακτήρα του πανεπηστημίου: http://youtu.be/-s6753PuG5s

Βίντεο απο την επίθεση της αστυνομίας ενάντια στους απεργους στην είσοδο του ισρύματος:http://www.youtube.com/watch?v=C7MUU16tHDs&list=UUAmGX-R4HuloOAiI5P_e5Gg#t=16

πηγη:http://revolution-news.com/military-police-attack-staff-university-brazil-crush-strike/

 Αναδημοσίευση από: https://athens.indymedia.org/post/1530096/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *