Τουρκία: Εργοδοτική δολοφονία δέκα εργατών – Καταστολή με αύρες και δακρυγόνα

by blackgcat

26142464c2ec4e7bbc4bcc8b3fb8115b_XL

 

 

Σύμφωνα με καθεστωτικά ΜΜΕ, δέκα είναι οι νεκροί εργάτες στην Κωνσταντινούπολη, οι οποίοι εργάζονταν στην κατασκευή ενός κτιρίου 36 ορόφων στην Κωνσταντινούπολη. Οι εργάτες βρήκαν τραγικό θάνατο όταν ο ανελκυστήρας τους έπεσε από τον 32ο όροφο.

Το δυστύχημα σημειώθηκε αφού είχε λήξει η εργάσιμη ημέρα, αργά το βράδυ του Σαββάτου, ενώ εύλογα ερωτήματα ανακύπτουν σχετικά με τις συνθήκες ασφαλείας στο εργοτάξιο. Ιδιαίτερα, εφόσον, ο ανελκυστήρας που έπεσε παρασύροντας στο θάνατο τους δέκα εργαζόμενους, είχε παρουσιάσει σοβαρό τεχνικό πρόβλημα πριν από 15 ημέρες, και η επισκευή του καθυστερούσε καθώς αναμενόταν σχετική έγκριση κονδυλίου επισκευής. 

Μετά το δυστύχημα, πλήθος συγκεντρώθηκε έξω από το εργοτάξιο για να διαμαρτυρηθεί και οι μπάτσοι, που σε όλην την υφήλιο είναι επιφορτισμένοι με το καθήκον να προστατεύουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου, διέλυσαν με βία τη συγκέντρωση. 

 

ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ! 

 

Νεότερες πληροφορίες:

 

Κυριακή 7/9, πάνω από 1000 άτομα πλησίασαν το εργοτάξιο για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στα ελλειπή μέτρα ασφαλείας που κατέληξαν στην εργοδοτική δολοφονία 10 εργατών, αλλά και να εκφράσουν τη γενικευμένη οργή για τις άθλιες συνθήκες εργασίας στα εργοτάξια-κάτεργα της Τουρκίας. Κεντρικό σύνθημα: “Δεν είναι ατύχημα, δεν είναι η μοίρα, είναι δολοφονία”. Οι δυνάμεις καταστολής επέδειξαν ιδιαίτερη σκληρότητα διαλύοντας τη συγκέντρωση, κάνοντας χρήση δακρυγόνων ενώ χρησιμοποιήθηκαν και αύρες. 

 

Turkish riot police and protestors clash on September 7, 2014 in Istanbul. Police fired tear gas and water cannon at protesters a day after 10 workers were killed when a lift crashed to the ground

 

A Turkish riot police fires tear gas on protesters this Sunday in Istanbul. (Photo: AFP)

 

AA Photo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μία απάντηση στο “Τουρκία: Εργοδοτική δολοφονία δέκα εργατών – Καταστολή με αύρες και δακρυγόνα”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *