ΙΜΑΣ & ΣΥΡΜΑ: Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα της εργοδοσίας κατά των εργατών της ΣΥΡΜΑ

dikastirioΜετά τη χτεσινή απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων κατά της απεργίας των εργατών στην ΙΜΑΣ, προστέθηκε σήμερα και η απορριπτική απόφαση για τους εργάτες της ΣΥΡΜΑ οι οποίοι παρά το γεγονός ότι δεν βρίσκονται σε εκ περιτροπής εργασία, απεργούν μαζί με τους συναδέλφους τους εργάτες της ΙΜΑΣ, αποφεύγοντας το θανάσιμο σφάλμα που διέπραξαν οι εργάτες της Χαλυβουργίας του Βόλου που δεν συμπαραστάθηκαν στους συναδέλφους χαλυβουργούς του Ασπροπύργου με αποτέλεσμα το κλείσιμο του εργοστασίου στον Ασπρόπυργο και τη διαρκή επιδείνωση των όρων εργασίας στα εργοστάσια του Μάνεση στο Βόλο.
Έτσι η απεργία συνεχίζεται και στα δυο εργοστάσια χωρίς κανένα νομικό κώλυμα.
Όπως έχουμε επισημάνει, η εργοδοσία μετρά τις συνέπειες των δικαστικών αποφάσεων προκειμένου να λάβει αποφάσεις. Νέες δικαστικές ενέργειες ή προσωρινή υποχώρηση και νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου;
Θυμίζοντας τον αγώνα των εργατών στη ΚΟΝΤΙ, οι οποίοι είχαν βρεθεί σε πολύ πιο δυσμενή θέση με διαθεσιμότητα αρκετών μηνών, όταν οι εργάτες μετά από μήνες αναμονής  ξεκίνησαν ένα δυναμικό πρόγραμμα κινητοποιήσεων, η εργοδοσία ανέστειλε τις διαθεσιμότητες κι έβαλε τους εργάτες στο εργοστάσιο. Εκεί έταξε σε ατομική βάση μεγάλα bonus εξόδου. Το αποτέλεσμα ήταν ότι από έναν αρχικά μικρό αριθμό εργατών (περίπου 15) που ήταν πρόθυμοι να φύγουν οικειοθελώς, ο αριθμός αυξήθηκε δραματικά στους 60.
Το αποτέλεσμα ήταν η πλήρης αποδυνάμωση του σωματείου το οποίο δέχτηκε ένα μεγάλο πλήγμα όταν ξεκίνησε ο δεύτερος γύρος της αναμέτρησης με την εργοδοσία.
Όπως όλοι γνωρίζουν, σήμερα το πιο σημαντικό δεν είναι να έχεις χρήματα στη τσέπη αλλά να έχεις δουλειά με ένα αξιοπρεπή μισθό. Η κρίση του συστήματος εξαφάνισε τα bonus μέσω της διαρκούς ανεργίας και ύφεσης. Τα χρήματα των bonus δεν μπορούν να επενδυθούν σε ατομικές επιχειρήσεις μέσα σε μια γενικευμένη κρίση και η αποταμίευσή τους παραμένει ένα διαρκές πρόβλημα με το κίνδυνο δήμευσης από το χρηματιστικό κεφάλαιο όπως έγινε στην Κύπρο.
Όσο για το εργοστάσιο της ΚΟΝΤΙ, όλοι στο Βόλο γνωρίζουν τα αποτελέσματα. Λουκέτο.
Μονάχα η συστηματική κινητοποίηση της εργατικής τάξης μπορεί να αποτρέψει τα χειρότερα κι να εμποδίσει την εξατομίκευση στα ψίχουλα που δίνει η εργοδοσία για να πετύχει τη δική της σωτηρία.
Η νίκη των εργατών στην ΙΜΑΣ & ΣΥΡΜΑ είναι ο απαραίτητος όρος για τη νίκη ολόκληρης της εργατικής τάξης και πάνω σε αυτό το σκοπό πρέπει να δουλέψουν όλοι οι συνειδητοί εργάτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *