Στους δρόμους πάλι οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες, ραντεβού το Φεβρουάριο στον Άρειο Πάγο

ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ - ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ 2Παρατείνεται η αγωνία για τις καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ, μετά την αναβολή για τις 25 Φεβρουαρίου του 2015, της εκδίκασης προσφυγής  του δημοσίου για αναίρεση της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που τις έχει δικαιώσει ορίζοντας την επανοπρόσληψή τους. Αυτή την ώρα πραγματοποιούν πορεία προς το ΥΠΟΙΚ.

Αποφασισμένες να συνεχίσουν των αγώνα τους δηλώνουν οι καθαρίστριες οι οποίες από το βράδυ της Δευτέρας πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία έξω από το δικαστικό μέγαρο, καλώντας πολίτες, φορείς και συνδικάτα σε συμπαράσταση.

Με συνθήματα και κεριά που σχηματίζουν τον αριθμό των απολυμένων συναδέλφων τους οι καθαρίστριες αναφέρουν ότι θα παραμείνουν στους δρόμους έως ότου δικαιωθούν.

 

Στο κάλεσμά τους οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες αναφέρουν “στον Άρειο Πάγο δεν κρίνεται μόνο η δουλειά των 595 καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ. Κρίνεται το απαράδεκτο μέτρο της διαθεσιμότητας συνολικά στον δημόσιο τομέα”.

Στο πλευρό τους βρίσκονται από χτες βρίσκεται πλήθος κόσμου καθώς η ΑΔΕΔΥ σήμερα έχει κηρύξει 24ωρη απεργία κατά της διαθεσιμότητας.

Αυτή την ώρα κατευθύνονται με πορεία – μαζί με εργαζόμενους και διαθέσιμους από άλλους κλάδους- προς το υπουργείο Οικονομικών.

ΠΗΓΗ:ΑΥΓΗ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *