ΠΛΑΙΣΙΟ: άμεση επαναπρόσληψη του Σπύρου Σάτλα

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΛΑΙΣΙΟ
site : http://somepa.gr e-mail: som_epa@yahoo.gr

 

you are fired

Πολλές φορές όσα και να προσάψει κανείς σε κάποιον μοιάζουν λίγα μπροστά σε αυτά που ο ίδιος να αποδεικνύει με τις πράξεις του.
Ήταν προφανές ότι η μετάθεση του διαλόγου από την διοίκηση, 2 μήνες μετά ήταν όχι απλά δείγμα υποβάθμισης του διαλόγου αλλά και μια ξεκάθαρη απόδειξη ότι προτιμά να συνεχίσει να καλλιεργεί κλίμα φόβου και τρομοκρατίας απέναντι στους εργαζόμενους τής.

Ο Σπύρος Σάτλας είναι το πιο πρόσφατο θύμα αυτής της λογικής αλλά θα το χρωστάει για πάντα σε αυτούς που το “παίζουν φίλοι”, αυτούς που “πουλάνε πλαισιοφροσύνη” για να μπορούν να κάνουν βόλτες αντί να δουλεύουν. Όλοι ξέρουν ποιοί είναι φυσικά αλλά το θέμα είναι που βρίσκουν το θράσσος για να προσεγγίζουν τους εργαζόμενους την ώρα που η “δουλειά τους” έχει αξιολογηθεί από όλους. Η μάχη που έχει ξεκινήσει τους υπερβαίνει όλους αυτούς τους πρόθυμους θύτες και ούτε που θα καταλάβουν για πότε θα τους “καταπιεί”…

Στην άλλη πλευρά ο συνάδελφος μας τιμωρήθηκε για τις ιδέες του. Γιατί τόλμησε να υπερασπιστεί έναν αγώνα που ξεκίνησε το Σωματείο των εργαζομένων και που έχει βρει ανταπόκριση σε ολόκληρη την κοινωνία. Γιατί σε σχέση με όλους αυτούς τους “τσάμπα-μάγκες” έμεινε πιστός στην αλήθεια αλλά κυρίως στην αίσθηση δικαίου που έχουν μόνο όσοι δουλεύουν.

Όσο για την διοίκηση αποδεικνύει ότι όσα και αν γράψαμε για μεσαίωνα λίγα ήταν. Διώχνει για χαμηλή παραγωγικότητα ένα άνθρωπο γιατί απλά δεν συμφωνεί με τις ιδέες του. Η αλήθεια είναι ότι τις φοβάται. Φοβάται έναν άνθρωπο που διεκδικεί και δεν σκύβει. Έναν άνθρωπο που ενώ δουλεύει 10 χρόνια στο Πλαίσιο, τώρα ανακάλυψε ότι δεν είναι παραγωγικός. Που όλοι ήξεραν το πόσο φιλότιμος και αφοσιωμένος ήταν, με ατελείωτες ώρες δουλειάς. Από αυτούς που μάλλον το “νέο” Πλαίσιο δεν χρειάζεται πια!
Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε λοιπόν κύριοι…

Το Σωματείο καλεί τα μέλη του, αλλά και όσους εργαζόμενους βαρέθηκαν να σκύβουν το κεφάλι μπροστά σε κάθε αδικία, να συσπειρωθούν αντί να απομακρυνθούν. Να ενημερωθούν και να μη φοβούνται. Δεν χρειάζεται να κάνει κανείς τον ήρωα. Δεν χρειάζεται να “παίζετε” απέναντι τους στα ίσα. Πείτε ψέμματα, δώστε τους να πιστέψουν ότι το άδικο και η κατάχρηση της εξουσίας μπορούν να κερδίσουν. Δεν πρόκειται να σας φερθούν “αντρίκια”. Δεν ξέρουν!

Ο αγώνας μόλις ξεκίνησε! Είναι δίκαιος πέρα για πέρα και όσοι τολμήσουν να μας υποτιμήσουν θα δούν ότι τα πράγματα αλλάζουν. Είμαστε παντού και ακόμα περισσότερο είμαστε μέσα στους ανθρώπους που προσπαθείτε να υποτάξετε. Εν όψη του διαλόγου, που ωστόσο δείχνετε να έχετε μικρή πίστη σε τέτοιες διαδικασίες, θα σας υπενθυμίσουμε ότι πως “Αν θες να γίνεις μεγάλος, πάψε να είσαι μικρός”(Γκαίτε).

 

Αναδημοσίευση από: Ο ΕΡΓΑΤΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *