ΙΜΑΣ: απορρίφθηκε και η έφεση της εργοδοσίας

Απορρίφθηκε από το Εφετείο της Λάρισας η έφεση που είχε καταθέσει η εργοδοσία των ΙΜΑΣ-ΣΥΡΜΑ κατά της απόφασης του Πρωτοδικείου Βόλου που είχε εκδοθεί υπέρ των εργατών κρίνοντας νόμιμη την απεργία που είχαν κηρύξει για την εκ περιτροπής εργασία στην οποία είχαν τεθεί από 1/9/14.

Η απόφαση είναι πολύ σημαντική καθώς αποδυναμώνει τα επιχειρήματα της εργοδοσίας στην επικείμενη 20ήμερη διαβούλευση προκειμένου να βρεθούν “ισοδύναμα” μέτρα  στη θέση της εκ περιτροπής εργασίας.

Τα σωματεία των εργαζομένων έχουν υποστηρίξει ότι δεν θα αποδεχτούν μέτρα κατά των εργαζομένων και θα υπερασπιστούν τα συμφέροντά των μελών τους.

Αν τα ισοδύναμα μέτρα αφορούν τη μισθοδοσία των ΔΣ του γερμανικού ομίλου, εμείς θα προτείναμε στα σωματεία να το συζητήσουν.

Εξάλλου το ΔΣ έχει ομολογήσει ότι προσπαθεί να κάνει οικονομίες και προς τη δική του κατεύθυνση αγοράζοντας αυτοκίνητο αξίας 50.οο0€ σε στέλεχος της εταιρείας με πετρέλαιο αντί του προηγούμενου που έκαιγε βενζίνη…..

Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του με ποιο τρόπο υποφέρουν τα μέλη του ΔΣ και τα μεγαλοστελέχη της εταιρείας.

 

Πηγή: ο εργάτης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *