Ανακοίνωση της Κλαδικής ένωσης Εκπαίδευσης της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ για την καταστολή που δέχτηκαν μαθητές στην Καισαριανή: Το «Νέο Λύκειο» έρχεται να επιβληθεί με τα όπλα

Το «Νέο Λύκειο» έρχεται να επιβληθεί με τα όπλα

Τα ξημερώματα της Δευτέρας 22/9 στην Καισαριανή είδαμε την αποθράσυνση της κρατικής καταστολής σε όλο της το μεγαλείο. Μαθητές του ΕΠΑΛ της περιοχής που πήγαν να καταλάβουν το σχολείο τους διαμαρτυρόμενοι για φασιστικές συμπεριφορές διαφόρων καθηγητών αλλά και για την υποτίμηση της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης που δέχονται, σημαδεύτηκαν από όπλα μπάτσων και προσήχθησαν στο τμήμα.

Το «Νέο Λύκειο» έρχεται να επιβληθεί με τα όπλα. Η περαιτέρω εντατικοποίηση του προγράμματος διδασκαλίας και των εξετάσεων των μαθητών, η μείωση του διδακτικού προσωπικού, η συγχώνευση σχολικών μονάδων και οι νέες μέθοδοι επιτήρησης εντός των σχολείων (κάμερες, συνεχείς αστυνομικές περιπολίες γύρω από τα σχολεία), συνθέτουν το σκηνικό της συνολικής επίθεσης του Κεφαλαίου στον κλάδο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Και μέσα σε όλο αυτό, οι μαθητές θα πρέπει να ασχολούνται μόνο με τα μαθήματά τους αλλιώς θα δέχονται τις σφαίρες των μπάτσων, οι καθηγητές θα επιστρατεύονται κάθε φορά που θα κηρύττουν απεργίες και οι γονείς θα πληρώνουν εκατοντάδες ευρώ κάθε μήνα για να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του «Νέου Λυκείου».

Η επίθεση αυτή στο μαθητικό κίνημα δεν είναι τυχαία. Ως γνωστόν το μαθητικό κίνημα έχει παίξει πολύ μεγάλο ρόλο στον κοινωνικό ανταγωνισμό εδώ και δύο δεκαετίες. Από τις καταλήψεις διαρκείας ενάντια στον Νόμο Αρσένη, από τις καταλήψεις αλληλεγγύης στους φοιτητές το 2006-2007, ως τις καταλήψεις και τις συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής τον Δεκέμβρη του ΄08 μετά τον θάνατο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και πέρυσι μετά το θάνατο του Παύλου Φύσσα.

Μέσα κι έξω απ’τις σχολικές αίθουσες διεξάγεται ένας πόλεμος. Στο ένα στρατόπεδο βρίσκονται το Κράτος, το Κεφάλαιο, οι μπάτσοι και οι φασίστες και στο άλλο όλοι αυτοί οι μαθητές, οι καθηγητές και οι εργατικές οικογένειες που αγωνίζονται ενάντια στην εξαθλίωση των όρων ζωής τους. Οι καταλήψεις των σχολείων, οι απεργίες, οι συνελεύσεις μαθητών και καθηγητών και η αλληλεγγύη είναι μερικά από τα όπλα.

Η οργάνωση της τάξης μας μέσα στα σχολεία, στις σχολές και τις γειτονιές θα τσακίσει την κρατική καταστολή. Μέσα από την κοινή συμπόρευση μαθητών και καθηγητών, μέσα από συνελεύσεις σε όλα τα σχολεία, μέσα από απεργίες κάθε φορά που προσπαθεί το Κεφάλαιο προσπαθεί να επιβάλλει περαιτέρω τον έλεγχό του στα σχολεία.

Η Κλαδική ένωση Εκπαίδευσης Α.Π.Ρ καλεί κάθε συνδικάτο, κάθε συνέλευση γειτονιάς, κάθε συλλογικότητα να καταδικάσει το γεγονός και να σταθεί αλληλέγγυο στον αγώνα των μαθητών της Καισαριανής αλλά και όλων των μαθητών οι οποίοι καθημερινά διεξάγουν αγώνα ενάντια στην υποτίμηση των ζωών τους.

ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ-ΚΑΤΕΡΓΟ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

 

ekpaideusi

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *