Με ισχυρή αστυνομική παρουσία η διαμαρτυρία στο φούρνο του Λάμπρου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το φούρνο του Λάμπρου επί της Αγ. Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, παρουσία δύο διμοιριών των ΜΑΤ πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 16/10.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε από το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και κατευθύνθηκε στο φούρνο του Λάμπρου όπου οι διαδηλωτές συνάντησαν μία διμοιρία των ΜΑΤ μπροστά στο φούρνο και μία στο μέσο της Αγ. Δημητρίου. 

Υπενθυμίζεται πως η παράσταση διαμαρτυρίας στον “Φούρνο του Λάμπρου” διοργανώθηκε από την Επιτροπή Αλληλεγγύης των απολυμένων -εργαζομένων του φούρνου.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν εδώ και μήνες τα δεδουλευμένα τους, τις απλήρωτες υπερωρίες και τα νυχτερινά μεροκάματα  καταγγέλοντας παράλληλα ανασφάλιστη εργασία και την μη καταβολή δώρων γιορτών και επιδομάτων αργίας. Όπως αναφέρουν ακόμη η εργοδοσία προσπαθεί να αμβλύνει τις εντυπώσεις, παρουσιάζοντας τις συνθήκες εργασίας ως παραδεισένιες και την επιχείρηση ως μικρή και αθώα πράγμα που, όπως λένε,  είναι ψέμα.  

Πηγή: Alterthess

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=zLggwp1tPnk[/youtube]

 

Θυμίζουμε ότι λίγες ημέρες πριν είχε σημειωθεί μια πρώτη δικαστική νίκη των εργαζομένων / απολυμένων, διαβάστε σχετικά εδώ

Περισσότερα για τις συνθήκες γαλέρας στο Φούρνο του Λάμπρου σε παλαιότερο ρεπορτάζ της ΖΟΝΑ ROSSA εδώ: 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=8ZnJX2-Awy0&list=UU0jVU-mK53vDQZcSZB5mVHg[/youtube]

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *