Ο Άρειος Πάγος εγκρίνει αμετάκλητα την αθώωση των “πιστολέρο” της Μανωλάδας!

 

φραουλες

Απαράδεκτη η αθωωτική απόφαση του Αρειου Πάγου υπέρ της εργοδοσίας και κατά των εργατών γης της Ν.Μανωλάδας.

Να μην ασκήσει αναίρεση στην ομόφωνη απόφαση του Εφετείου της Πάτρας, που αθώωσε τον φραουλοπαραγωγό της Μανωλάδας Ν. Βαγγελάτο και τους επιστάτες του για την αιματηρή επίθεση σε βάρος των μεταναστών, αποφάσισε ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Κων. Παρασκευαΐδης.

Η αθώωση του Βαγγελάτου και των μπράβων του είχε προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις, αναγκάζοντας την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη να παρέμβει και να ζητήσει αντίγραφο της σχετικής απόφασης, για να εξετάσει το ενδεχόμενο αναίρεσης της αθώωσης, καθώς δικαίωμα επί της αναίρεσης είχε μόνο ο Άρειος Πάγος, καθώς η απόφαση του Εφετείου ήταν ομόφωνη.  

 

Θυμίζουμε ότι δύο από τα κτήνη αθωώθηκαν από όλες τις κατηγορίες, ενώ ενώ από τους άλλους δύο, ο ένας κρίθηκε ένοχος για πρόκληση σωματικής βλάβης και ο άλλος για συνέργεια σε σωματική βλάβη. 

Συγκεκριμένα:

 – Αθώοι ο ιδιοκτήτης των φραουλοχώραφων, Ν. Βαγγελάτος κι ο επιστάτης του Κ. Χαλούλος
– Ένοχοι με ποινές 14 χρόνια και 7 μήνες για σωματική βλάβη ο ένας επιστάτης, και 8 χρόνια και 7 μήνες ο άλλος επιστάτης 

Στα φραουλοχώραφα της Ν. Μανωλάδας, 35 μετανάστες εργάτες γης πυροβολήθηκαν με καραμπίνες γιατί ζήτησαν τα δεδουλευμένα τους. Ζούσαν- και ζουν – σε παραπήγματα σε συνθήκες γαλέρας αλλά αυτό δεν κρίθηκε εργασιακό trafficking, δηλαδή εμπορία ανθρώπων με τη μορφή της εκμετάλλευσης της εργασίας τους! 

Τονίζουμε ότι η  δίκη πραγματοποιήθηκε σε κλίμα τρομοκρατίας των μαρτύρων αλλά και των αλληλέγγυων, ενώ ο συνήγορος των εργατών κατήγγειλε σοβαρές παρατυπίες στη δίκη. Καμία προστασία στους μάρτυρες από τους έμμισθους και μη, τραμπούκους της Βαγγελάτος ΑΕ. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Σήμερα, λοιπόν, ο αρεοπαγίτης που ανέλαβε να εξετάσει την υπόθεση έκρινε ότι δεν υπάρχει λόγος να ασκηθεί αναίρεση στην απόφαση του ΜΟΔ της Πάτρας, καθώς έχει πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, και επιπλέον κατά την κρίση του υπήρξε ορθή εφαρμογή της νομοθεσίας από την πλευρά των δικαστών, όπως αναφέρουν καθεστωτικά μμε. Δεν βρήκε ούτε μια ικανή συνθήκη για να απονεμηθεί μια υποτυπώδης δικαιοσύνη εναντίον της τρομοκρατίας της εργοδοσίας σε μια περίπτωση ξεκάθαρου εργασιακού trafficking. Εξάλλου είναι γνωστό ότι η δικαιοσύνη είναι σαν τα φίδια, δαγκώνει μόνο τους ξυπόλητους. 

 

Η απόφαση αυτή, δίνει πλήρη κάλυψη στην προκλητικότατη και άδικη απόφαση των αστικών δικαστηρίων της Πάτρας. 

“Είναι μια πρόκληση που δεν αφορά μόνο τους μετανάστες και το αντιρατσιστικό κίνημα αλλά όλο το εργατικό κίνημα στη μάχη του κατά της εργοδοτικής τρομοκρατίας. Αν μπορούν τα αφεντικά να μην πληρώνουν μεροκάματα και να βάζουν μπράβους να πυροβολούν τους εργάτες, τότε γυρνάμε πίσω αιώνες.” όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΚΕΕΡΦΑ

omnia sunt communia

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *