Κανενα καταστημα WIND ανοιχτο την Κυριακη 2/11. Συγκεντρωση 2/11 ωρα 9 πμ στο καταστημα της Wind, Σταδιου 7

10_10_14_nea_smyrni_synt_drasis_i2/11/14 ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ

 

ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ WIND ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 2/11

 

ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ

ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΣΣΕ ΣΤΗ WIND

 

      Η κυριακάτικη εργασία , η οποία είχε επεκταθεί για 52 Κυριακές και τώρα επανήλθε στις 7 (με διαφοροποιήσεις ανά περιοχή), είναι ένα σοβαρό ζήτημα που υπάγεται στην γενικότερη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, η οποία μεταφράζεται με φθηνή ή απλήρωτη εργασία, ελαστικά ωράρια, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, ανεργία, ανασφάλιστη εργασία, προγράμματα ‘μαθητείας’, ποινικοποίηση συνδικαλισμού κλπ. Η κυριακάτικη εργασία, συχνά απλήρωτη και χωρίς ρεπό, αποτελεί ένα πρόσχημα και όχημα της κυβέρνησης και των εργοδοτών για πλήρη επέκταση του μέτρου και άλλων παρόμοιων σε όλο το εύρος της εργασίας, καθώς τα περί τζίρου των καταστημάτων δεν ευσταθούν σε ένα περιβάλλον με εκατομμύρια ανέργων, απλήρωτων ή χαμηλόμισθων εργαζομένων και χαμηλοσυνταξιούχων.

Όσοι από εμάς εργάζονται κάποιες Κυριακές και θεωρούμε ότι το μέτρο θα πρέπει να επεκταθεί και στο εμπόριο ή/και αλλού ας σκεφτούμε ότι το ζήτημα δεν είναι η Κυριακή αλλά η συνολική κατάργηση δικαιωμάτων, που στη συνέχεια και σταδιακά για εμάς θα περιλαμβάνει περισσότερες (έως όλες) εργάσιμες Κυριακές την εβδομάδα χωρίς προσαυξήσεις, 6ημερη ή 7ημερη εργασία,  αύξηση των ωρών δουλειάς και μάλιστα χωρίς την αντίστοιχη αύξηση των αποδοχών κλπ. Το συμπέρασμα αυτό δεν προκύπτει στα πλαίσια μιας κινδυνολογίας. Κάθε δικαίωμα και κάθε εργασιακός νόμος  που καταργήθηκε αποτέλεσε κομμάτι ενός ντόμινο στα πλαίσια εφαρμογής του νέου ζοφερού εργασιακού καθεστώτος. Δεν θα πρέπει να αφήσουμε καμία κατάκτηση στο έλεος εργοδοτών και κυβερνήσεων. Είναι στο χέρι μας να διεκδικήσουμε αυτό που μας ανήκει, την αξιοπρέπειά μας στην εργασία και τη ζωή.

Το σωματείο μας συμμετέχει στο ‘Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και τα απελευθερωμένα ωράρια’, που διεξάγει επί μήνες έναν μεγάλο αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εμποροϋπαλλήλων και  το οποίο καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση την Κυριακή 2/11, 11 πμ, Ερμού και Κορνάρου (κέντρο Αθήνας).

Καλούμε λοιπόν τους συναδέλφους μας καθώς και κάθε εργαζόμενο και άνεργο να συμμετέχουν στην απεργία της Κυριακής 2/11 που κήρυξε η ΟΙΥΕ, ακόμα και απέχοντας από τις αγορές από εμπορικά καταστήματα εκείνη την ημέρα, ως έκφραση έμπρακτης αλληλεγγύης και αντίστασης. Επίσης καλούμε σωματεία, συνελεύσεις και άλλες συλλογικότητες να στηρίξουν τον αγώνα των εργαζομένων στο εμπόριο.

 

  • Συμμετέχουμε στην απεργιακή κινητοποίηση ενάντια στην κατάργηση της αργίας της Κυριακής και στο άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων. Καλούμε σε συγκέντρωση στο κατάστημα Wind, Σταδίου 7, στις 9.00 π.μ. παράλληλα με τις κινητοποιήσεις του Συντονιστικού δράσης ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και τα απελευθερωμένα ωράρια.
  • Παρέμβαση προς το καταναλωτικό κοινό την Πέμπτη 30/10 ώρα 6μ.μ έξω από το κατάστημα Public στην Αγία Παρασκευή, Λ. Μεσογείων 402  μαζί με τη Ανοικτή Συνέλευση Κατοίκων Αγίας Παρασκευής
  • Δεν αγοράζουμε τίποτα από κανένα κατάστημα, της Wind ή άλλο. Στηρίζουμε την απεργία στο εμπόριο. Στηρίζουμε την προσπάθεια υπεράσπισης της Κυριακάτικης αργίας.

ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΨΩΝΙΑ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ

Δεν μας λείπουν οι ώρες για να ψωνίσουμε, μας λείπουν τα χρήματα και οι ώρες για να ζήσουμε.

ΟΥΤΕ 52, ΟΥΤΕ ΚΙ 7 | ΣΤΙΣ 2 ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΙΜ (Wind)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *