Η WIND ζητα να μειωθει ο μισθος και τα επιδοματα των εργαζομενων

1548d8dcbbae2a361fa77233b802a53a_XL
Η εταιρεια απαντησε αρνητικά σε όλα τα αιτήματα που είχε θέσει η Γενική μας Συνέλευση. Ενημερωσαν οτι θα συνεχιζουν να παιρνουν voucher εργαζομενους ως προσφορα στο κοινωνικο συνολο!!!! Είναι φανερό ότι η μείωση που επιχειρούν να περάσουν στους νέους εργαζομένους: • αποτελεί όχημα για απολύσεις συναδέλφων που εργάζονται περισσότερα χρόνια και μία κακή αφετηρία για τις επόμενες συμβάσεις που θα διεκδικηθούν. • συνάδελφοι με έτη προϋπηρεσίας θα προσλαμβάνονται σχεδόν ως ανειδίκευτοι με χειρότερους όρους και χωρίς προοπτικές βελτίωσης αυτών.

 

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΙΜ (Wind)

Αρ. Απόφασης Πρωτοδικείου Αθηνών 4348/2005

Τηλ.: 210 5100910– Φαξ: 210 5100961 – E-mail : symboulio@pasetim.com

————————————————————————————————

30/10/2014

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Δ.Σ. ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

     Συνάδελφοι,

     Την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε νέα συνάντηση με τη διοίκηση της εταιρίας με θέμα την υπογραφή συλλογικής σύμβασης.

     Καθώς το σωματείο μας επανειλημμένα είχε γνωστοποιήσει τα αιτήματά του, δόθηκε ο λόγος στη διοίκηση. Η απάντηση τους λοιπόν σχετικά με τους όρους της νέας σύμβασης που επιθυμούν να υπογράψουν είναι η εξής:

–          Η διάρκεια της σύμβασης vα είναι διάρκειας ενός έτους (ως 31/8/15).

–          Για τους υφισταμένους εργαζόμενους να διατηρηθούν οι ίδιοι όροι με την προηγούμενη σύμβαση αλλά να αποχαρακτηριστεί  το επίδομα ξένης γλώσσας (5%) και να παραμείνει στο μισθό ως οικειοθελής παροχή (δηλαδή η διοίκηση θα έχει το δικαίωμα να το αφαιρέσει ακόμα και πριν τη λήξη της σύμβασης).

–          Για τους νεοπροσλαμβανόμενους να ισχύει ο μισθός του πρώτου κλιμακίου (δηλ. ο χαμηλότερος που ισχύει σήμερα) μειωμένος κατά 10%, να αναγνωρίζεται μόνο 1 έτος προϋπηρεσίας και να μην δίνεται το επίδομα ξένης γλώσσας (5%), αν εργάζεται σε τμήμα το οποίο το δικαιούται.

–          Να καταργηθεί το άρθρο 8 σύμφωνα με το οποίο δινόταν 1 ημέρα εβδομαδιαίας ανάπαυσης  (ρεπό) μετά τη λήξη του χρόνου επιφυλακής στο τμήμα Radio and Transmission το οποίο έχει μεταφερθεί στη Victus. Με βάση αυτό, η κατάργηση του ρεπό θα αφορά και όσους συναδέλφους άλλων τμημάτων σε καθεστώς standby ασκούσαν μέχρι σήμερα αυτό το δικαίωμα.

 

     Επιπροσθέτως, απάντησαν αρνητικά σε όλα τα αιτήματα που είχε θέσει η Γενική μας Συνέλευση.

     Είναι φανερό ότι η μείωση που επιχειρούν να περάσουν στους νέους εργαζομένους:

  • αποτελεί όχημα για απολύσεις συναδέλφων που εργάζονται περισσότερα χρόνια και μία κακή αφετηρία για τις επόμενες συμβάσεις που θα διεκδικηθούν.
  • συνάδελφοι με έτη προϋπηρεσίας θα προσλαμβάνονται σχεδόν ως ανειδίκευτοι με χειρότερους όρους και χωρίς προοπτικές βελτίωσης αυτών.

      Άμεση επίπτωση όλων αυτών θα είναι:

       Να διαχωριστούμε σε παλιούς και ακριβούς εργαζόμενους και νέους και φθηνούς εντός της εταιρίας το οποίο θα αποβεί εις βάρος των συναδέλφων που εργάζονται σε αυτήν περισσότερα χρόνια.

       Η στάση της εταιρίας με την μείωση του προσωπικού που επιτυγχάνει με τις εργολαβίες βλ. Victus και τις απολύσεις και με την άρνησή της να δώσει ελάχιστες εγγυήσεις για τις θέσεις εργασίας και να καταργήσει την ένταξη δανεικών εργαζομένων και των προγραμμάτων ‘μαθητείας’ (vouchers κλπ) αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

     Η μείωση των εργαζομένων από 2000 πριν λίγα χρόνια σε 1000, η εκτεταμένη εργολαβοποίηση σε διάφορα τμήματα, οι απολύσεις, τα τεράστια ποσά σε διαφήμιση και επενδύσεις, η κερδοφορία δεν συνηγορούν σε καμία έκπτωση αποδοχών και δικαιωμάτων όποιον και να αφορούν.

     Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου μας είναι αντίθετο σε τέτοιες παραχωρήσεις που θα αποτελέσουν καταδίκη όχι μόνο των δικαιωμάτων μας αλλά και των θέσεων εργασίας μας.

     Είναι ανάγκη να παλέψουμε από κοινού την υπογραφή συλλογικής σύμβασης με ικανοποιητικούς όρους, όπως υπαγορεύτηκαν από τη γενική μας συνέλευση, που θα καλύπτει εξίσου ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.

     Θα προχωρήσουμε σύντομα σε περιοδείες και σε Γ.Σ. ώστε να εξετάσουμε τη στάση μας απέναντι στην απάντηση της διοίκησης, καθώς εμείς οι εργαζόμενοι θα πρέπει να έχουμε τον πρώτο και τελευταίο λόγο.

 

–          ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΔΕΧΘΟΥΜΕ ΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΠΟ

–          ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΔΕΧΘΟΥΜΕ ΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΧΑΖΟΥΝ ΣΕ ΠΑΛΙΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ, ΣΕ ΑΚΡΙΒΟΥΣ ΚΑΙ ΦΘΗΝΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

 

ΑΠΑΙΤΟΎΜΕ:

–          ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΤΕΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

–          ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΟΠΡΟΣΛΗΦΘΕΝΤΕΣ

 

Tο Διοικητικό Συμβούλιο ΠΑ.Σ.Ε.ΤΙΜ (Wind)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *