ΣΥΒΧΑ – ψήφισμα αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της Βιβλιοσυνεργατικής‏

Συνάδελφοι,
Τα τελευταία 3 χρόνια παρακολουθούμε με αγωνία τη συνεχόμενες μάχες που δίνετε με την θρασύτατη εργοδοσία σας. Οι καθυστερήσεις πληρωμών και στη συνέχεια ο ενδεχόμενος πέλεκυς των απολύσεων, είναι καθημερινό βίωμα και για τους εργαζόμενους του κλάδου μας.
Έχουμε βιώσει και εμείς στο πετσί μας, σε αποθήκες βιβλίων και σε καταστήματα, εργοδότες που αδιαφορούν για τις ανάγκες μας. Εργοδότες που τόσα χρόνια θησαυρίζουν από τον ιδρώτα μας. Εργοδότες που τώρα κρύβονται πίσω από τη τρόικα και τους μνημονιακούς νόμους, για να πράξουν αυτό που πάντα ήθελαν, το τσάκισμα των εργατικών δικαιωμάτων μας και μισθούς πείνας.
Δεν εκπλησσόμαστε ότι η ιδιοκτήτρια είναι η κα Εφραίμογλου, μέλος του Δ.Σ του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ). Πίσω από την Ε.Ε. και την Τρόικα στέκονται οι πρωτομάστορες του ΣΕΒ, σα βαμπίρ πάνω από την εργασία μας. Τα πλούτη τους είναι το αίμα μας.
Καταδικάζουμε απερίφραστα την ασυδοσία της εργοδοσίας, που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια τους εργαζόμενους της επιχείρησης στη ανεργία.
Πιστεύουμε ότι οι αγώνες σας είναι το μόνο ανάχωμα στα σχέδια της εργοδοσίας.
Χαιρετίζουμε τη στάση και το σθένος σας απέναντι στη εργοδοτική αυθαιρεσία.
Το αγωνιστικό παράδειγμα σας είναι παράδειγμα για το σύνολο της εργατικής τάξης. Και ως σύνολο μπορούμε μόνο να νικήσουμε. Χωρίς εμάς “γρανάζι δε γυρνά”.
Να καταβληθούν τώρα όλα τα δεδουλευμένα!
Να μείνει ανοικτή η Βιβλιοσυνεργατική!
Να αντεπεξέλθει η εργοδοσία στις υποχρεώσεις της απέναντι στην επιχείρηση και τους εργαζόμενους!
Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου ΑττικήςΣΥΒΧΑ-01

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *