ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΑΓΩΝΑ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ

484157_494442360593619_687319240_n«Οικονομική κρίση είναι ένα μεγάλο παλούκι που έχουν οι καπνέμποροι στον κώλο τους και θέλουν να το βγάλουν από τον δικό τους κώλο και να το βάλουν στον δικό μας».
Μαστρο-Νίκος κομμουνιστής καπνεργάτης, σε απεργιακή συνέλευση γύρω στο 1930
(Χρόνης Μίσιος, «…καλά εσύ σκοτώθηκες νωρίς», Αθήνα 1985, σ.24-5)

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που εξυπηρετεί τούς καπιταλιστές δηλώνει ¨ότι ήρθε η εποχή της σταθερότητας και της ανάπτυξης, ότι βγαίνουμε από το τούνελ της κρίσης και δεν θα επιτρέψει σε κανένα να μας οδηγήσει στην προηγούμενη κατάσταση¨. Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ ως μελλοντική κυβέρνηση όπως ευαγγελίζεται αρκείται να μιλά για τα δεινά που μας έφερε το μνημόνιο, να παραμυθιάζει τον λαό ότι η λύση βρίσκεται στην καλύτερη διαχείριση τις κρίσης και του καπιταλισμού, την ώρα που έχει δώσει τις απαραίτητες εγγυήσεις σε καπιταλιστές και οχι μόνο για κοινωνική συννοχή και εργασιακή ειρήνη. Στην ίδια γραμμή με μικρές αποκλίσεις και τα υπόλοιπα κόμματα που λύση βλέπουν στις κάλπες των εκλογών και στην αλλαγή των προσώπων.

Εμείς σαν εργατική τάξη μάθαμε να ζούμε με την αβεβαιότητα της επόμενης μέρας. Η επίθεση στα εργατικά δικαιώματα, στη δημόσια υγεία και παιδεία είναι ανηλεή και συνοδεύεται από την κρατική καταστολή. Καθημερινό είναι πλέον το φαινόμενο όποιος αντιστέκεται και αντιδρά να έχει απέναντι του την αστυνομία . Στους χώρους δουλειάς όταν διεκδικεί τα δεδουλευμένα μηνών, στην επιθεώρηση εργασίας όταν θέλει να καταγγείλει την εργοδοτική αυθαιρεσία, στα πανεπιστήμια που χτυπούν απρόκλητα τους φοιτητές που αντιστέκονται στην ιδιωτικοποίηση των ΑΕΙ, ακόμη και στα σχολειά είδαμε προληπτικές προσαγωγές μαθητών που αντιστέκονται με καταλήψεις απέναντι στο νέο λύκειο των λίγων και της παραπαιδείας.

Σκοπός τους η τρομοκράτηση όλης της κοινωνίας

Η επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση όπου οι παροχές υγείας θα εξαρτώνται από τον αριθμό των ενσήμων των ασφαλισμένων, οδηγεί στην απόλυτη ιδιωτικοποίηση της υγείας. Δεν είναι όμως αρκετά όλα αυτά, το κεφάλαιο για να βγει από την κρίση που το ίδιο δημιούργησε για να αυγατίσει τα κέρδη του ζητά την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, την κατάργηση της απεργίας, την επαναφορά του lock out και την κατάργηση του συνδικαλισμού .

Αδειάζουν λοιπόν ακόμα και τους μέχρι χθες κοινωνικούς συν-ετέρους, τους γραφειοκράτες συνδικαλιστές των ΓΣΕΕ– ΕΚΑ – ΟΙΥΕ , που κατακρεούργησαν – εξαφάνισαν Κλαδικές Συμβάσεις για χάρη των καπιταλιστών μέσα στα γραφεία των συσκέψεων. Πατώντας στην ανάθεση που τούς χάρισε η εργατική τάξη να υπογράφουν συμβάσεις εργασίας μετατρέποντας τον μισθό μας σε ελεημοσύνη και την εργασία σε απασχόληση – δουλεία. Αδειάζουν αυτούς που επιλέγουν την ¨κατάλληλη ώρα¨ να κάνουν απεργίες φιέστες και ντουφεκιές στον αέρα, την ώρα που κάθε επιθυμία των καπιταλιστών έχει γίνει ήδη πράξη και έχει νομιμοποιηθεί από αυτούς.

Και δώστου από κοντά τα φερέφωνα τους, τα επιχειρησιακά και κλαδικά σωματεία να συνεχίζουν τον συνδικαλισμό των ξεπουλημένων εργατοπατέρων της ανάθεσης και του βολέματος, να υπογραφούν συλλογικές συμβάσεις με παγωμένες τριετίες, να συναινούν σε ακριβοπληρωμένες εθελούσιες εξόδους με δόξα και τιμή την ιδια στιγμή που συμφωνούν μειώσεις μισθών, να εισάγουν νέες μορφές πληρωμής (διατακτικές) και να βάζουν νέα δεδομένα για τα επιδόματα των δώρων και της άδειας. Να αγιάζουν τον σκοπό ¨δουλειά να υπάρχει¨ , να φτιάχνουν επαγγελματικά περιγράμματα για εμάς, αλλά χωρίς εμάς.

Σκοπός τους να μας κάνουν να ιδιωτεύσουμε και να τους χαρίσουμε της ζωές μας

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι

Αυτή την απεργία δεν πρέπει να τους την χαρίσουμε, δεν πρέπει να πάει χαμένη, ας χαλάσουμε τα σχέδια των εργατοπατέρων της ΓΣΕΕ, του ΕΚΑ ,της ΟΙΥΕ και των κομμάτων τους που θέλουν ακόμα μια απεργία –φιέστα και τον κόσμο της δουλειάς αμέτοχο.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ

 

Αθήνα 15 Νοέμβρη 2014

 

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΑ-ΤΑΧΥΔΡΟΜΗΣΗ

www.a-p-e-t-t.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *