Σωματειο Wind: Ψηφισμα συμπαραστασης στο σωματειο της Victus‏

Την Τετάρτη 26/11/14 η διοίκηση της VICTUS ανακοίνωσε στο Σωματείο εργαζομένων στη Victus ότι το έργο της συντήρησης πεδίου στους σταθμούς ανατίθεται στην εταιρία TBSP, συνεπώς οι (25) συνάδελφοι που εργάζονται στο τμήμα Field Operations θα μεταφερθούν στην εν λόγω εταιρία.
Η TBSP είναι γνωστή εταιρία που διακρίνεται μεταξύ άλλων και για χείριστες συνθήκες εργασίας. Η μεταφορά λοιπόν σε 2ο κατά σειρά εργολάβο παρουσιάστηκε ως ευκαιρία καριέρας από τη διοίκηση της Victus…
Δυστυχώς επαληθεύονται περίτρανα όσα λέγαμε σχετικά με το ρόλο που θα κληθεί να διαδραματίσει η Victus, καθώς επιβεβαιώνεται στη πράξη ότι δεν αποτελεί μια εταιρία τεχνολογίας αιχμής που θα διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας, αλλά ένα όχημα για το κομμάτιασμα των τμημάτων και τη μεταφορά τους σε τρίτους εργολάβους, με τελικό σκοπό την πλήρη διάλυση των εργασιακών σχέσεων.
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η πρώτη μεταφορά εργαζομένων σε άλλον εργολάβο από τη Victus έγινε στο τμήμα Field Operations. Η στόχευση της διοίκησης είχε να κάνει πέραν της βούλησής της για μειώσεις μισθών και κατάργηση δικαιωμάτων και με το γεγονός ότι η πλειοψηφία των εργαζομένων στο συγκεκριμένο τμήμα έχει επιδείξει αγωνιστικότητα και αλληλεγγύη τόσο κατά τη διάρκεια που εργαζόταν στη Wind όσο και κατά το διάστημα που βρίσκεται στη Victus. Εναντιώθηκε σθεναρά στη μεταφορά των εργαζομένων στη Victus- και δικαίως όπως αποδεικνύεται καθημερινά- και πρωτοστάτησε στη σύσταση των επιχειρησιακών σωματείων εργαζομένων στη Wind και στη Victus.
Ο κατακερματισμός λοιπόν συνεχίζεται με χτυπήματα τόσο στις συνθήκες εργασίας όσο και στο συνδικαλισμό που αναπτύσσεται.
Το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στη Wind βρίσκεται στο πλευρό των συναδέλφων μας στη Victus και θα αγωνιστεί μαζί τους ενάντια στην οποιαδήποτε ενέργεια που απειλεί τους μισθούς, τα δικαιώματα και τις θέσεις εργασίας.
Απαιτούμε από τις διοικήσεις Wind και Victus να σταματήσουν άμεσα τις απολύσεις, τον κατακερματισμό των τμημάτων, τις εργολαβοποιήσεις και την κατακρήμνιση μισθών και δικαιωμάτων, να σεβαστούν τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και να προχωρήσουν άμεσα σε υπογραφή επιχειρησιακών συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα το όποιο σχέδιο μεταφοράς συναδέλφων μας σε άλλες εργολαβίες. Σε αντίθετη περίπτωση θα μας βρουν ενωμένους απέναντί τους.
Καλούμε σωματεία, συνελεύσεις γειτονιών και άλλες συλλογικότητες να δείξουν εμπράκτως την αλληλεγγύη τους στους εργαζομένους της Victus που παλεύουν για την ισχυροποίηση του σωματείου τους και αγωνίζονται ενάντια στα σχέδια της διοίκησης της εταιρίας για περαιτέρω εργολαβοποίηση, απώλεια των θέσεων και επιδείνωση των συνθηκών εργασίας.
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΙΜ (Wind)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *