ΣΒΕΜΚΟ: δύο απολύσεις στο Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες‏

Αγαπητοί συνάδελφοι,
σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή, 19/12/2014, ανακοινώθηκε σε δύο συναδέλφους και μέλη μας, εργαζομένους του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες, η απόλυσή τους με ισχύ από 01/01/2015.
Είχαν προηγηθεί συναντήσεις του ΣΒΕΜΚΟ με το Σωματείο Εργαζομένων του ΕΣΠ για συντονισμό των δράσεών μας, καθώς και συνάντηση εκπροσώπων του ΣΒΕΜΚΟ με την εργοδοσία σχετικά με τη χρόνια καθυστέρηση στην καταβολή των δεδουλευμένων (η οποία συνήθως φτάνει στους 6-7 μήνες), την καθυστέρηση στην υπογραφή συμβάσεων, καθώς και την ελλιπή ενημέρωση και απαράδεχτη αντιμετώπιση των εργαζομένων από την εργοδοσία.
Το Σωματείο Εργαζομένων του ΕΣΠ και το ΣΒΕΜΚΟ αποφάσισαν σήμερα να προβούν σε παράσταση διαμαρτυρίας στο ΕΣΠ (Σολωμού 25) αύριο, Δευτέρα, 22/12/2014, και σε επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες από την Τρίτη, 23/12/2014. Διεκδικούμε ανάκληση των απολύσεων, κάλυψη όλων των εργαζομένων και άμεση καταβολή των δεδουλευμένων 5-6 μηνών.
Τη σχετική κοινή ανακοίνωση μπορείτε να δείτε εδώ
Επιπλέον, καλούμε όλους τους συναδέλφους να παραστούν στην αυριανή διαμαρτυρία και να υποστηρίξουν έμπρακτα τις διεκδικήσεις των εργαζομένων.
 
Σωματείο Βάσης Εργαζομένων στις Μ.Κ.Ο. – Σ.Β.Ε.Μ.Κ.Ο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *