Διεθνές δίκτυο υποστήριξης φυλακισμένων / IWW Greece

ralphjpg-e76c2696d028e3a8_large

Προοίμιο
της Οργανωτικής Επιτροπής Έγκλειστων Εργατών (IWOC)
των Βιομηχανικών Εργατών του Κόσμου (ΙWW)
Οι φυλακισμένοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μισθωτής σκλαβιάς και της καταναγκαστικής εργασιακής δουλείας κατά την οποία η άρνηση εργασίας εντός την φυλακής οδηγεί σε απάνθρωπα αντίποινα ενώ η συμμετοχή στην επιβεβλημένη δουλοπαροική εργασία συμβάλει περεταίρω στους μηχανισμούς εκμετάλλευσης Οι Βιομηχανικοί Εργάτες του Κόσμου (IWW) κατανοούν την σημασία οργάνωσης των φυλακισμένων, ώστε αυτοί να αντισταθούν άμεσα συνθήκες εντός των φυλακών αλλά και το σωφρονιστικό σύστημα.
Το περιβάλλον της φυλακής αποτελεί ένα χωνευτήρι καπιταλιστικών, εκμεταλλευτικών τακτικών και όλων των μορφών καταπίεσης. Οι συνθήκες αυτές πρέπει να αμφισβητηθούν και να καταγγελθούν τόσο μέσα στα σωφρονιστικά συστήματα αλλά και απέξω διαμέσου μιας οργανωμένης αλληλεγγύης της εργατικής τάξης. Για τον λόγο αυτό, μέλη των IWW έχουν δημιουργήσει την Οργανωτική Επιτροπή Έγκλειστων Εργατών (IWOC), η οποία λειτουργεί σε τοπικό και διεθνές επίπεδο ως σύνδεσμο των κρατουμένων με στόχο να οργανώσει και αν δημιουργήσει ισχυρές και σταθερές γέφυρες μεταξύ των κρατουμένων μέσα και των συντρόφων εργατών απέξω από τα σωφρονιστικά καταστήματα. Η φυλακή ως θεσμός αποτελεί συν της άλλης, μια μεγάλη επιχείρηση , που σε αρκετές περιπτώσεις αποσκοπεί στην κερδοφορία από την εργασία των κρατουμένων. Συνεπώς για να καταπολεμηθεί ως θεσμός αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς τη συνειδητή συμμετοχή των κρατουμένων και της εργατικής τάξης που βρίσκεται εκτός των τειχών, μέσω της αλληλοβοήθειας, της αλληλεγγύης, και το χτίσιμο λειτουργικών σχέσεων που ξεπερνούν τους τοίχους της φυλακής και τις πολιτικές του μαζικού εγκλεισμού.

Η Οργανωτική Επιτροπή Έγκλειστων Εργατών (IWOC), κάνει προσπάθειες ώστε να δημιουργηθεί σχέση με τους κρατούμενους καθώς υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις όπου κρατούμενοι έχουν προσεγγίσει τους IWW για υποστήριξη. Για τον λόγο αυτό η επιτροπή (IWOC) δημιούργησε ένα αποκλειστικό τμήμα για τους έγκλειστους στα σωφρονιστικά καταστήματα με στόχο την δημιουργία μιας δυνατής συμμαχίας. Η Οργανωτική Επιτροπή (IWOC) δέχεται αιτήσεις από έγκλειστους οι οποίοι αποδέχονται τις καταστατικές αρχές του συνδικάτου των IWW και οι οποίοι θεωρούν ότι για να αλλάξουν οι συνθήκες εντός των φυλακών, οι έγκλειστοι θα πρέπει να οργανωθούν και να εργασθούν προς την επίτευξη αυτών των στόχων με την υποστήριξη και την βοήθεια της εργατικής τάξης εκτός των τειχών. Οι έγκλειστοι αποτελούν ισότιμα μέλη των IWW όπως και οι εκτός φυλακής συνάδελφοι τους, χωρίς την υποχρέωση καμίας οικονομικής εισφοράς προς το συνδικάτο για όσο διάστημα παραμένουν φυλακισμένοι.

Έχουμε έναν κόσμο να κερδίσουμε και δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε παρά τις αλυσίδες μας. Σε κάθε πτέρυγα, κελί, ή απομόνωση η αλληλεγγύη της εργατικής τάξης θα υπερισχύσει.

————–

H μεταφορά κρατουμένων προς τις φυλακές τύπου Γ ξεκίνησε. Οι Βιομηχανικοί Εργάτες του Κόσμου στην Ελλάδα συμμετέχουν στο πολύμορφο κίνημα αλληλεγγύης και συνεργάζονται σε διεθνές επίπεδο με την Οργανωτική Επιτροπή Έγκλειστων Εργατών (IWOC) των IWW. Παραθέτουμε σε ελεύθερη μετάφραση το προοίμιο της επιτροπής. Η αδικία σε έναν είναι αδικία σε όλους. Για έναν κόσμο χωρίς φυλακές και εκμετάλλευση.

Η αλληλεγγύη είναι η δύναμη μας.

Βιομηχανικοί Εργάτες του Κόσμου (IWW)

iwwgreece@yahoo.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *