ΣΕΦΚ για ΙΑΝΟ

ποτε δουλεια την ΚυριακηΜετά από μήνυση που υπέβαλε κατά του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής ο εργοδότης Νίκος Καρατζάς (καταδικασμένος σε 6 χρόνια με αναστολή, για την υπόθεση των υποβρυχίων με τον Ακη Τσοχατζόπουλο) και η διευθύντρια της επιχείρησης Μαρία Λιαποπούλου η κυβέρνηση προχώρησε  σε λυσσαλέα επίθεση κατά των απεργών και των αλληλέγγυων έξω από την “αλυσίδα πολιτισμού” Ιανός, οι οποίοι περιφρουρούσαν την 24ωρη απεργία του κλάδου τους ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. 4 διμοιρίες ΜΑΤ, με χημικά και ξύλο, χτύπησαν τους συγκεντρωμένους, ανάμεσα σε αυτούς και μέλη των ΔΣ του ΣΕΦΚ και της ΟΙΕΛΕ, ενώ προχώρησαν σε 4 συλλήψεις: δύο περαστικών, πατέρα και γιου που ξυλοκοπήθηκαν άγρια, και 2 αλληλέγγυων.
Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση έξω από το ΑΤ Ακροπόλεως, όπου μεταφέρθηκαν οι συλληφθέντες. Εκεί, ξαφνικά, εμφανίστηκε διμοιρία ΜΑΤ η οποία χτύπησε άγρια τη συγκέντρωση των αλληλέγγυων σωματείων και συλλογικοτήτων και συνέλαβε 3 συναδέλφους, εκ των οποίων 2 είναι μέλη των ΔΣ των εργαζομένων στη Wind και στη Nokia-Siemens. Τα ΜΑΤ βασάνιζαν τους συναδέλφους, ακόμα και μετά τη σύλληψή τους και μπροστά στους δικηγόρους τους μέσα στο ΑΤ. Για να απενοχοποιηθεί ο κατασταλτικός μηχανισμός, κατασκευάστηκαν κατηγορίες για αντίσταση κατά της αρχής, απελευθέρωση κρατουμένων, απείθεια.
Ο ΣΕΦΚ καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις αθλιότητες της εργοδοσίας του ΙΑΝΟΥ και την τρομοκρατική πολιτική της κυβέρνησης. To εργατικό κίνημα καλείται να πάρει θέση: τα μέλη των σωματείων να απαιτήσουν να ανακληθούν οι απολύσεις που έχει κάνει η επιχείρηση, να καταργηθεί το αίσχος με τα μηχανάκια (scanners) στους λαιμούς των εργαζομένων, αλλά και να αποσύρει τις μηνύσεις εναντίον των συναδέλφων . Αν δεν γίνουν αυτά, κανένα μέλος των σωματείων μας να μη στηρίζει οικονομικά την επιχείρηση αυτή.
Όλες, όλοι σήμερα Δευτέρα 29/12 στις 11.30πμ στο κτίριο 16 στην πρώην σχολή Ευελπίδων, στη συγκέντρωση αλληλεγγύης.
Να αφεθούν ελεύθεροι οι συνάδελφοι. Να σταματήσει κάθε δίωξη.
Ο εργοδοτικός δεσποτισμός δεν θα περάσει.
Η Κυριακή θα παραμείνει αργία

Σύλλογος Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ)ΣΕΦΚ

 

Μία απάντηση στο “ΣΕΦΚ για ΙΑΝΟ”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *