2/1/15 – 4η μέρα απεργίας και κατάληψης της Γενική Ανακύκλωση ΑΕ

anakiklosiΣυνεχίζουν μετά την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης την απεργία και την κατάληψη οι εργαζόμενοι στην Γενική Ανακύκλωση Α.Ε. αφού η εργοδοσία για άλλη μια φορά δεν εκπλήρωσε τις υποσχέσεις της και αντί να αποπληρώσει το δώρο των Χριστουγέννων και το μισθό του Δεκέμβρη που είχε ανακοινώσει έδωσε ψίχουλα στους εργαζόμενους προσπαθώντας να ρίξει στάχτη στα μάτια.
Ο αγώνας συνεχίζεται.
Την Δευτέρα 5/1/15 οι εργαζόμενοι της Γενική Ανακύκλωση καλούν από τις 6 το πρωί στην είσοδο του εργοστασίου στη λεωφόρο ΝΑΤΟ στον Ασπρόπυργο σε συγκέντρωση συμπαράστασης ενάντια στις μεθοδεύσεις του αφεντικού Λαζόπουλου που θέλει να τους διασπάσει και να βάλει το εργοστάσιο σε λειτουργία χωρίς να έχει αποπληρώσει τα προηγούμενα χρέη προς τους εργαζόμενους.
Να είμαστε όλοι εκεί.
Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση που εξέδωσε μετά το πέρας της συνέλευσης η Επιτροπή Εργαζόμενων του εργοστασίου:
http://www.antiracismfascism.org/index.php/actions/2013-09-08-23-08-52/item/1145-synexizoume-mexri-na-paroume-osa-mas-xrostaei-o-d-lazopoulos-tis-genikis-anakyklosis-ae
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΑΕ

2/02/2015

Συνεχίζουμε μέχρι να πάρουμε όσα μας χρωστάει ο Δ.Λαζόπουλος της Γενικής Ανακύκλωσης ΑΕ.

Το εργοστάσιο θα μείνει ανοιχτό και στα χέρια των εργαζόμενων!

Η γενική συνέλευση όλων των εργαζόμενων της Γενικής Ανακύκλωσης ΑΕ, μετά την μερική καταβολή δεδουλευμένων και ενός μέρους του δώρου, κάτω από την πίεση της απεργίας διαρκείας, αποφασίσαμε να συνεχίσουμε τον απεργιακό αγώνα μέχρι να πληρωθούμε όλοι οι εργαζόμενοι τα λεφτά που μας χρωστάει η εταιρία του Δ.Λαζόπουλου.

Απορρίψαμε την πρόταση της εταιρίας να πληρωνόμαστε έναντι κάθε βδομάδα ένα ποσό 23.000 ευρώ και να γυρίσουμε στη δουλειά. Με εκατό πενήντα ευρώ δεν ζούμε, πεινάμε και χρωστάμε νοίκια και λογαριασμός σε όλους! Είναι χρήματα ψίχουλα που η εταιρία έπρεπε να τα είχε δώσει πριν από μήνες.

Η εταιρία λέει ότι δεν έχει λεφτά αλλά κλείνει συμφωνίες συνέχεια και μας ζητάει να δουλεύουμε απλήρωτοι. Τέρμα πια στην κοροϊδία! Αλήθεια οι Δήμοι που στέλνουν τα φορτηγά, όπως ο Δήμος της Αθήνας, δέχονται να δουλεύουμε εμείς απλήρωτοι; Αυτοί δεν πληρώνουν την εταιρία; Δωρεάν δίνουν τα ανακυκλώσιμα υλικά;

Η διάσπαση σε συμβασιούχος και μόνιμους εργαζόμενους, όπου οι πρώτοι θα έπαιρναν όλα τα λεφτά και θα έφευγαν ενώ οι δεύτεροι τίποτα δεν πέρασε. Εμείς οι εργάτες είχαμε ψηφίσει ότι θα πάρουμε έναντι της μισθοδοσίας και των δώρων μόνο με τον όρο ότι θα πληρωθούμε όλοι και όλες χωρίς διακρίσεις. Δεν πέρασε ο εκβιασμός στο παλιό προσωπικό ότι πρέπει να περάσει με την θέληση του(!) σε νέα εταιρία ενοικίασης προσωπικού, σε εργολάβο, που θα τους απασχολούσε στο ίδιο το εργοστάσιο της Γενικής Ανακύκλωσης.

Οι εργαζόμενοι ενωμένοι συνεχίζουμε τον αγώνα για να έχουμε σταθερή δουλειά με πληρωμή σε συνθήκες με υγιεινής και ασφάλειας.

Επειδή μας απειλούν και με κλείσιμο του εργοστασίου αν δεν δουλέψουμε, τους λέμε να σταματήσουν τις απειλές και να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Δεν είμαστε δούλοι και δούλες, είμαστε εργαζόμενοι και εργαζόμενες με δικαιώματα. Δύο εργάτες σκοτώθηκαν μέσα στην δουλειά και άλλοι έχασαν πόδια και χέρια. Θέλουμε αξιοπρέπεια.

Εμείς δεν θα επιτρέψουμε να κλείσει το εργοστάσιο και θα το βάλουμε να δουλέψει με δική μας πρωτοβουλία και ευθύνη για το καλό όλων, για το καλό όλης της κοινωνία, που έχει ανάγκη την ανακύκλωση για καλύτερο περιβάλλον.

Καλούμε τους Δήμους και την περιφέρεια Αττικής να μας στηρίξουν ώστε η Γενική Ανακύκλωση να δουλέψει για το καλό όλων μας.

Καλούμε την ΠΟΕ-ΟΤΑ, την ΠΟΠ-ΟΤΑ, το Σωματείο Εργαζόμενων του Δήμου της Αθήνας, τα Εργατικά Κέντρα, να στηρίξουν έμπρακτα τον αγώνα μας.

Εργάτες ενωμένοι ποτέ νικημένοι!

Με την στήριξη της Ένωσης Μεταναστών Εργατών και της ΚΕΕΡΦΑ-Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή

φωτό/ρεπορτάζ:Εργατική Αλληλεγγύη/Κυριάκος Μπάνος
www.ergatiki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *