Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση Θεσσαλονίκης: Κουλτούρα, εκμετάλλευση και καταστολή

ΕΣΕ_ΣΕΛΑΝΙΚ

Ο αγώνας για την κυριακάτικη αργία έχει απελευθερώσει δυναμικές και αντιδράσεις τόσο στα αφεντικά όσο και στους εργαζόμενους. Τα αφεντικά μικρά και μεγάλα έχουν δείξει πόσο σημαντική είναι για αυτούς η επιβολή και άλλων εργάσιμων ημερών μέσα στην εβδομάδα βάζοντας υπουργούς να νομοθετούν, μπάτσους να ξυλοκοπούν και να συλλαμβάνουν, κόμματα και εργατοπατέρες να υπόσχονται και να δολοπλοκούν.

            Το βιβλιοπωλείο του Ιανού, έχοντας και στο παρελθόν δείξει την διάθεση του για ξεζούμισμα των εργαζόμενων του, δεν δίστασε αυτή τη φορά να διατάξει την αστυνομία να διαλύσει την απεργιακή συγκέντρωση του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής έξω από το τοπικό κατάστημα στης Σταδίου πετυχαίνοντας τραυματισμούς και συλλήψεις απεργών και αλληλέγγυων. Την ίδια ώρα ήταν προγραμματισμένη εκδήλωση του Ιανού σε συνεργασία με το “Κόκκινο” (ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ) που διατείνεται πως είναι ενάντια στην Κυριακάτικη εργασία.  Το εν λόγω βιβλιοπωλείο πήρε απλά τη σκυτάλη της καταστολής των Κυριακάτικων απεργιών μετά την επίθεση των ΜΑΤ στην Ερμού της Αθήνας τον Απρίλιο του και έξω από τα Attica της Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη τον Νοέμβριο του 2014.

            Και οι εργαζόμενοι όμως έχουμε αντιληφθεί την κομβική σημασία της επιβολής της Κυριακάτικης εργασίας και τον ρόλο που έχουμε να επιτελέσουμε στην ακύρωση αυτής της απόφασης. Έχουμε την υποχρέωση ως εργατική τάξη να επιδείξουμε την δύναμη που έχουμε όχι μόνο να καταργήσουμε οποιοδήποτε αντιεργατικό  νόμο έχει ψηφιστεί τα τελευταία χρόνια αλλά και να κερδίσουμε νέους επιθετικούς αγώνες.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΕΣΕ

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Μία απάντηση στο “Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση Θεσσαλονίκης: Κουλτούρα, εκμετάλλευση και καταστολή”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *