Εκβιασμός χωρίς έλεος από τον Μπακατσέλο

Τελικά όλοι οι ασυνεπείς εκδότες τηρούν την ίδια στάση…Και προσπαθούν με δήθεν σχέδια εξυγίανσης να εκβιάσουν τους εξαθλιωμένους και απλήρωτους εργαζόμενους τους. Ενας ακόμη που έρχεται να προστεθεί σε αυτήν τη μακριά, δυστυχώς, λίστα είναι ο Βασίλειος Μπακατσέλος, της γνωστής οικογενείας… 
Ο τελευταίος λοιπόν επιχειρεί να πείσει τους 110 απλήρωτους εργαζομένους του να «δεχθούν» δύο μισθούς, ώστε να τεθεί η εταιρεία «Εκδοτική Βορείου Ελλάδος» που εκδίδει τον «Αγγελιοφόρο», τον «Αγγελιοφόρο της Κυριακής» και το περιοδικό «Close υp» (έχουν αναστείλει την έκδοσή τους από τις 30/12/2014), στο περίφημο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα. Τη στιγμή που τα χρεωστούμενα δεδουλευμένα αντιστοιχούν σχεδόν σε 7 μήνες, ο νεόκοπος «εκδότης» που παρέλαβε πρόσφατα τα ηνία της εταιρείας από τον πατέρα του Αλέξανδρο, προσπαθεί να τους πείσει να συμφωνήσουν με το σχέδιο «ανασύνταξης» της εταιρείας, ώστε να συναινέσουν υπέρ της πιθανολογούμενης εξυγίανσής της, σύμφωνα με το πτωχευτικό δίκαιο.
 
Να θυμίσουμε πως όλα αυτά γίνονται λίγες μέρες μετά την απόρριψη της προσωρινής δικαστικής διαταγής που ζήτησε η εταιρεία από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης στις 9 Ιανουαρίου 2015, ώστε να ανακόψει τη ροή των ασφαλιστικών μέτρων σε βάρος της, μέχρι τη δίκη της 13ης Φεβρουαρίου, οπότε έχει οριστεί να συζητηθεί επί της ουσίας η αίτηση για την υπαγωγή της ΕΒΕ Α.Ε. σε διαδικασία εξυγίανσης, βάσει των διατάξεων της πτωχευτικής νομοθεσίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *