Πεντακόσιοι ανθρακωρύχοι παγιδευμένοι στο Ντονέτσκ

thumbΤουλάχιστον 500 ανθρακωρύχοι παγιδεύτηκαν στις εγκαταστάσεις εξόρυξης  λιγνίτη του  Ζασιάντκο, όταν βομβαρδίστηκε ο σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή Κιέβσκι του Ντονέτσκ.

Από τη Μαρία Λίλα// αναδημοσίευση από: http://insideoutborders.com/2015/01/26/500-miners-trapped-in-donetsk/

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση απεγκλωβισμού τους, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές της πόλης, η οποία ελέγχεται από τους αυτονομιστές αντάρτες, οι οποίοι μάχονται με τον ουκρανικό στρατό στην ευρύτερη περιοχή του Ντονέτσκ, παρά την υπογραφή εκεχειρίας τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Μινσκ της Λευκορωσίας.

miners-trapped-donetsk-ukraine-.si

Την ίδια ώρα, οι πρέσβεις των 28 χωρών μελών του NATO ετοιμάζονται για μία κοινή έκτακτη συνεδρίαση με την Ουκρανία, εντός της ημέρας, με αφορμή τη νέα έκρηξη βίας στις ανατολικές επαρχίες της χώρας. Για το ίδιο ζήτημα θα συνεδριάσουν, άλλωστε, την Πέμπτη στις Βρυξέλλες και οι 28 της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι συγκρούσεις στην ανατολική Ουκρανία εντάθηκαν μετά τις επιθέσεις κατά αμάχων για τις οποίες οι αντιμαχόμενες πλευρές αλληλοκατηγορούνται.

ukraine-mariupol_3176002a

 

Για την πλέον πρόσφατη που έγινε το περασμένο Σάββατο στη Μαριούπολη οι παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη ανακοίνωσαν σήμερα πως η ανάλυση του κρατήρα που άφησε η ρουκέτα που σκόρπισε το θάνατο σε 30 ανθρώπους δείχνει ότι εκτοξεύτηκε από περιοχή που ελέγχουν οι αυτονομιστές αντάρτες.

Οι αυτονομιστές υποστηρίζουν, ωστόσο, ότι μόνο ο στρατός του Κιέβου διαθέτει εκτοξευτήρα ρουκετών τύπου Γκραντ για να προκαλέσει παρόμοιο πλήγμα με αυτό που αιματοκύλισε τη Μαριούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *