ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ “PRAKTIKER” ΕΛΛΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ “PRAKTIKER” ΕΛΛΑΣ
Αθήνα, 29/1/2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ

 

 

αρχείο λήψηςΗ εταιρεία PRAKTIKER ΕΛΛΑΣ, η οποία επέβαλε εις βάρος των εργαζομένων της όλες τις μνημονιακές επιταγές, θορυβημένη από τις πρόσφατες εξαγγελίες του νέου Υπουργού Εργασίας, περί επαναφοράς του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, καθώς και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, έσπευσε να ζητήσει και νέα μείωση σε ποσοστό 15-20% από τους παλιούς κυρίως εργαζόμενους της, αλλά και όσους βρίσκονται κοντά στη σύνταξη και οι αποδοχές τους κυμαίνονται από 1.400 ευρώ μικτά και άνω.
Η μείωση αυτή του μισθού που επιχειρείται σήμερα ακολουθεί τη μείωση που επέβαλε η επιχείρηση τον περασμένο Γενάρη μέσω ατομικών συμβάσεων εργασίας και σε ποσοστό 7% σε όλους ανεξαιρέτως τους εργαζόμενους της, οι οποίοι μετά από πίεση αναγκάστηκαν να την αποδεχτούν, προκειμένου να μην απολυθούν και οδηγηθούν στην ανεργία.
Η εταιρεία PRAKTIKER εν μέσω κρίσης αποκόμισε μεγάλα κέρδη που ξεπερνούν τα 4 εκατομμύρια ευρώ και κατόρθωσε να ηγείται και να αποτελεί για άλλη μια χρονιά τον leader στο λιανεμπόριο.
Είναι αδιανόητο για μια κερδοφόρα εταιρεία να μοιράζει για τρίτο μήνα bonus στους εργαζόμενους της και παράλληλα να ζητάει «συναίνεση» για να μειώσει τους μισθούς κυρίως των παλιών εργαζομένων της, που τη στήριξαν επί σειρά ετών και την κατέστησαν μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις του κλάδου.
Καταγγέλλουμε την παράνομη και αλλοπρόσαλλη αυτή ενέργεια της εταιρείας που στόχο έχει να αυξήσει τα υπέρογκα κέρδη της και παράλληλα να μειώσει το λειτουργικό της κόστος εις βάρος των εργαζομένων της
Ζητάμε από τον Υπουργό Εργασίας την άμεση παρέμβασή του και τον έλεγχο από τις οικείες Επιθεωρήσεις Εργασίας.

Για το Δ.Σ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *