ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ WIND Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων στο GAMATO

Το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στη Wind εκφράζει την συμπαράστασή στους εργαζόμενους στο GAMATO, που εδώ και ένα μήνα παλεύουν για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους. Το GAMATO είναι μία επιχείρηση ταχυεστίασης με ένα κατάστημα στου Ζωγράφου (Λ. Παπάγου 120) και ένα κατάστημα στην Πετρούπολη (Λ. Πετρουπόλεως 28). Ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από τη διεύθυνση των καταστημάτων ονομάζεται Ιωάννης Καλύβας.
Στα τέλη Νοέμβρη του 2014 προχώρησε σε lock out στο κατάστημα του Ζωγράφου εκτοξεύοντας απειλές προς πάσα κατεύθυνση και πέταξε τους εργαζόμενους (τους οποίους σε καμία περίπτωση δεν ασφάλιζε επαρκώς) στο δρόμο, αφήνοντάς τους επιπλέον απλήρωτους. Επιπλέον, oι “ασφαλισμένοι” εργαζόμενοι ήταν ελάχιστοι και τα ένσημα σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονταν στις πραγματικές ώρες εργασίας.

Σε ότι αφορά τις συνθήκες εργασίας, υπάρχει μια περίπτωση που πραγματικά ξεχωρίζει. Εργαζόμενος αφού είχε προηγουμένως δουλέψει το ωράριό του (12ωρο) ένιωσε αδιαθεσία και θέλησε να πάει σπίτι του για να ξεκουραστεί. Ο Καλύβας, ακολουθώντας τη συνήθη τακτική του, τον διέταξε να μείνει στην δουλειά για όσο ακόμα τον χρειάζεται, απειλώντας τον με απόλυση και ο συνάδελφος υπέκυψε στον ωμό εκβιασμό του “εργοδότη”. Το εργατικό ατύχημα που ακολούθησε ήταν το αναπόφευκτο αποτέλεσμα της εξάντλησης). Ο συνάδελφος, μετά από 14 ώρες δουλειάς, κατέρρευσε πάνω στο μηχανάκι, με αποτέλεσμα να πάθει εσωτερική αιμορραγία, θλάση στο συκώτι και εσωτερικό αιμάτωμα 11 εκατοστών. Στη συνέχεια ο Καλύβας όχι μόνο δεν τον αποζημίωσε (η υπόθεση ακόμη εκκρεμεί) αλλά ενώ βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια τον ανάγκασε να επιστρέψει στο κατάστημα προκειμένου να δουλέψει ως μπουφετζής!

Ο αγώνας των εργαζομένων στο GAMATO μας αφορά όλους ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία, στην απλήρωτη εργασία & στις απειλές. Καλούμε κάθε σωματείο, συνέλευση γειτονιάς και άλλες συλλογικότητες να δείξουν έμπρακτη αλληλεγγύη στο πλευρό των εργαζομένων. Στα πλαίσια αυτά, καλούμε σε συμμετοχή στην παρακάτω δράση:

Συγκέντρωση στην επιθεώρηση εργασίας Αγίας Παρασκευής
(Μεσογείων 429, έναντι πλ. Αγίας Παρασκευής) την Τετάρτη 28 Γενάρη, ώρα 10 π.μ.

Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων

Κανένας εργαζόμενος δεν είναι μόνος του

Αγώνας μέχρι την τελική δικαίωση

Το Διοκητικό Συμβούλιο ΠΑ.Σ.Ε.ΤΙΜ (Wind)

η αφίσα για τον αγώνα στο gamato

 

afissa

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *