NESTLE: η εργοδοσία επιβάλλει μείωση μισθών από 10 – 38% με την εξαναγκαστική υπογραφή ατομικών συμβάσεων

ΛΤη μείωση μισθών από 10 – 38% με την εξαναγκαστική υπογραφή ατομικών συμβάσεων, επιβάλλει από χθες η εργοδοσία της «Nestle», ξεκινώντας από το εργοστάσιο παγωτού στον Ταύρο και στη συνέχεια απευθύνθηκε στους εργαζόμενους στις αποθήκες του Ασπροπύργου

Εκ περιτροπής 2ήμερη και 3ήμερη εργασία εργατών παραγωγής, με αποτέλεσμα να μην έχουν βιβλιάριο ασθενείας και να μην δικαιούνται επίδομα ανεργίας.

Απόλυση καθαριστριών και εργαζομένων στη διανομή ψυγείων και επαναπρόσληψη από εργολάβο με τα μισά λεφτά!

Εκβιαστικά στέλνει για δουλειά-λάστιχο (αλλιώς απολύει) μόνιμους από τον Ταύρο – παγωτό στα Οινόφυτα – καφές, χωρίς να κάνει προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Διακοπή συμβολαίων με πολλούς αντιπρόσωπους-διανομείς παγωτού και στους υπόλοιπους που παρέμειναν “ψαλίδισε” το ποσοστό κέρδους τους.

Η “ΝΕΣΤΛΕ” είναι η Νο1 εταιρεία τροφίμων παγκόσμια με πωλήσεις το 2013 πάνω από 75,6 δισ. ευρώ παγκόσμια (όσο το 40% ΑΕΠ της Ελλάδας…), με καθαρά κέρδη 32,67 εκατ. ευρώ (!) στην Ελλάδα τη διετία 2011-2012. Για να πετύχει την κερδοφορία αυτή προχώρησε σε απολύσεις, μειώσεις μισθών, εντατικοποίηση εργασίας με αποτέλεσμα να υπάρχουν εργατικά ατυχήματα, δουλειά για λίγους μήνες το χρόνο και πολλές από αυτές σε θέσεις μαθητείας, δηλαδή με μισθούς ψίχουλα.

ΠΗΓΗ:ATHENS INDYMEDIAlogoNESTLE

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *