ΜΕΤΡΟ: Έκθετη η διοίκηση Παπαθανάση, νίκη της εργαζόμενης

ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ
16/2/15

Δικαστική καταδίκη της εταιρείας

BANER BLOG AES1

 

Το δικαστήριο (ασφαλιστικά μέτρα) δικαίωσε την συνάδελφο Ε.Τ. ανύπαντρη μητέρα που αρνήθηκε να μετακινηθεί στα εκδοτήρια απαλλάσσοντάς την από την αδιαλλαξία μιας εκδικητικής και μισητής πια διοίκησης από όλους τους εργαζόμενους. Η απόφαση του δικαστηρίου εκθέτει την διοίκηση και προσωπικά τον πρόεδρο Παπαθανάση από πολλές πλευρές. Εκτίθεται όχι μόνο για μια βάναυση, ρατσιστική και αντεργατική απόφαση ενάντια σε μια νέα γυναίκα μητέρα και εργαζόμενη. Ελέγχεται πλέον ολόκληρη η διαδικασία αποφάσεων και διοίκησης, ο κανονισμός λειτουργίας, η νομιμότητα όλων των μετακινήσεων, η πειθαρχική διαδικασία, το πειθαρχικό συμβούλιο,η νομιμότητα της ίδιας της διοίκησης. Αναφερόμαστε στην νομιμότητα από την άποψη του ποινικού δικαίου γιατί προφανώς από την άποψη των σχέσεων αλληλεγγύης, εμπιστοσύνης, συναδελφικότητας, τις σχέσεις πραγματικής δικαιοσύνης και ανθρωπιάς που δημιουργούν σε κάθε χώρο δουλειάς οι εργαζόμενοι, η διοίκηση της εταιρείας έχει καταδικαστεί προ πολλού.

Η απόφαση του δικαστηρίου δεν καταδικάζει το ρατσισμό και το απεχθές πρόσωπο της διοίκησης και δεν περιμέναμε να το κάνει. Αυτό είναι δική μας υποχρέωση. Καταδικάζει καθεαυτή την απόφαση της μετακίνησης, την παραπομπή της συναδέλφου στο πειθαρχικό συμβούλιο και ακυρώνει την νομιμότητα του κανονισμού εργασίας με βάση τον οποίο παραπέμφθηκε.
Οι εκπρόσωποι της εταιρείας στο δικαστήριο, είχαν το θράσος να επικαλεστούν ως τεκμήριο της αθωότητάς τους, το οργανόγραμμα της εταιρείας, το οποίο θέτει την συνάδελφο και όλους τους συναδέλφους που μετακινήθηκαν βίαια στα εκδοτήρια σαν πλεονάζων προσωπικό. Κατάργησαν σε μία ημέρα 177 θέσεις εργασίας, απέλυσαν 295 εργαζόμενους, δημιούργησαν τεράστια κενά στην λειτουργία και στην συντήρηση, διέλυσαν τον προγραμματισμό της ζωής εκατοντάδων εργαζόμενων. Και την ίδια στιγμή μοίραζαν προαγωγές και θέσεις σε γνωστούς και σε δικούς τους χωρίς καμιά θεσμική διαδικασία, περιφρονώντας τον δικό τους κανονισμό εργασίας τον οποίο όμως δεν ξεχνάνε όταν πρόκειται για πειθαρχικά παραπτώματα ενάντια σε απλούς εργαζόμενους.
Η προσωρινή δικαστική νίκη της συναδέλφου είναι νίκη όλων των εργαζόμενων στο μετρό. Από την άλλη μεριά η παραμονή της στην παλιά θέση δεν θα είναι μόνιμη αν όλοι οι εργαζόμενοι και συνάδελφοί της δεν την στηρίξουν σε αυτή την προσπάθεια. Η επιμονή της διοίκησης να μετακινηθεί η συνάδελφος δεν αφορά καμιά «αγωνία» να λυθούν τα προβλήματα της λειτουργίας. Προφανώς δεν πρόκειται να λυθούν με την μετακίνηση ενός ανθρώπου. Πρόκειται για εκδικητική συμπεριφορά απέναντι σε ένα εργαζόμενο που αμφισβητεί την αδιαλλαξία και την εξουσία της διοίκησης να υποχρεώνει τους εργαζόμενους να ανεχθούν οποιονδήποτε αλλοπρόσαλλο σχεδιασμό και εντολή χωρίς αντίρρηση. Είναι εκπληκτικό ότι στα αλλεπάλληλα υπηρεσιακά σημειώματα της συναδέλφου που εξηγούσε τους λόγους που ήταν αδύνατη η μετακίνησή της απάντησαν με παραπομπή της στο πειθαρχικό.
Η υπεράσπισή της δεν είναι ζήτημα συνδικαλιστικής διεκδίκησης αλλά ζήτημα τιμής και αξιοπρέπειας για όλους μας. Είναι καθήκον η παρουσία όλων στο τακτικό δικαστήριο (18/3) που θα παρθεί η οριστική απόφαση. Η ακύρωση της «διαταγής» του κ. Παπαθανάση στην πράξη από τους συναδέλφους της, τους μόνους που μπορούν να αποδώσουν πραγματική δικαιοσύνη, θα είναι ένα σκληρό μάθημα για τον ίδιο, μια μεγάλη νίκη για την συνάδελφο και μια απόδειξη του ήθους, της αξιοπρέπειας της κοινωνικής αισθητικής και της κουλτούρας των ανθρώπων της εργασίας.

http://www.aytonomo.blogspot.com

panalexr2@gmail.com

 

Aναδημοσίευση: https://ergatis.wordpress.com/2015/02/16/%CE%BC%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%BF-%CE%AD%CE%BA%CE%B8%CE%B5%CF%84%CE%B7-%CE%B7-%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CE%AF%CE%BA%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%B8%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%83%CE%B7-%CE%BD%CE%AF/#more-7874

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *