Γαλλία : Σκληρή καταστολή από την αστυνομία σε διαδηλώσεις ενάντια της αστυνομικής βαρβαρότητας

Εκατοντάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους της Νάντης και της Τουλούζης σε διαδηλώσεις ενάντια στην αστυνομική βία. Οι πορείες πραγματοποιήθηκαν για να σηματοδοτήσουν την επέτειο ενός έτους από την πορεία διαμαρτυρίας το 2014 η οποία προσέλκυσε δεκάδες χιλιάδες  πολίτες οι οποίοι αντιτίθενται το έργο του αεροδρομίου Notre-Dame-des-Landes., και που καταστάλθηκε με αγριότητα από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Και στα δύο συλλαλητήρια προκλήθηκαν βίαιες συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας, με τους διαδηλωτές να πετούν πέτρες και τις δυνάμεις καταστολής να χρησιμοποιούν δακρυγόνα και αντλίες νερού για να διαλύσουν τον κόσμο.

Περίπου 2000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν για μια διαδήλωση στη δυτική πόλη της Νάντης, το Σάββατο. Στην κεφαλή της πορείας υπήρχε πανό που έγραφε «ενάντια στην αστυνομική [κτηνωδία], την κοινωνική, οικονομική βία … Αντίσταση. »

Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο τοπικό νοσοκομείο. Τουλάχιστον 25 διαδηλωτές συνελήφθησαν – συμπεριλαμβανομένου ενός που κατηγορείτε για οπλοφορία.

Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε στην Τουλούζη, σε μία μικρότερη διαδήλωση περίπου 1000 ατόμων.

. Συγκρούσεις ξέσπασαν κοντά στο δικαστήριο της Toulose, και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι πραγματοποιήθηκαν πολλές συλλήψεις διαδηλωτών..

Αναδημοσίευση από : athens.indymedia.org

Τουλούζ :

Νάντη :

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *