Απεσταλμένοι του υπουργού Δικαιοσύνης στο Δομοκό – Αμετακίνητοι οι απεργοί πείνας κρατούμενοι

Ο Πάνος Λάμπρου, νεοεκλεγέν μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και σύμβουλος (κατά δήλωσή του) του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου, και η νεοεκλεγείσα βουλευτίνα Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Λέβα (καταγόμενη πολιτικά από το χώρο του «Δικτύου») επισκέφτηκαν σήμερα τους απεργούς πείνας κρατούμενους στην Ε1 πτέρυγα της φυλακής Γ τύπου του Δομοκού, για να τους μεταφέρουν τη δέσμευση του υπουργού για κατάργηση των φυλακών Γ τύπου.

Η απάντηση των απεργών πείνας στους απεσταλμένους του υπουργού ήταν ξεκάθαρη: θα σταματήσουν την απεργία πείνας μόνο αν δουν τα αιτήματά τους να κατατίθενται στη Βουλή με τη μορφή νομοσχεδίου.

Δεν γνωρίζουμε αν ο κ. Λάμπρου είναι πράγματι σύμβουλος του υπουργού (διορισμένος με απόφαση, δηλαδή) ή αν απλά χρησιμοποιείται ως στέλεχος «ειδικών αποστολών», λόγω της ενασχόλησής του στο πρόσφατο παρελθόν με ζητήματα κρατουμένων. Εκείνο που με βεβαιότητα μπορούμε να πούμε είναι πως αυτά τα παιχνιδάκια πρέπει να σταματήσουν.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν έκανε ούτε μια κίνηση καλής θέλησης. Να διατάξει, ας πούμε, την άμεση μεταγωγή στον Κορυδαλλό του Γιώργου Σοφιανίδη, απεργού πείνας από την Παρασκευή 27 Φλεβάρη, ο οποίος μετήχθη από τον Κορυδαλλό στο Δομοκό μολονότι είναι φοιτητής στο ΤΕΙ Πειραιά και στο ΙΕΚ της φυλακής Κορυδαλλού (αναλυτικά για την απεργία πείνας του Γ. Σοφιανίδη μπορείτε να δείτε εδώ – η αρχική δήλωση των κρατούμενων της Ε1 πτέρυγας της φυλακής Γ τύπου εδώ). Πώς, λοιπόν, να δώσουν οι απεργοί πείνας οποιαδήποτε βάση στα λεγόμενα των «αυτοκρατορικών απεσταλμένων»;

Στην απεργία πείνας συμμετέχουν μέχρι στιγμής οι πολιτικοί κρατούμενοι Δημήτρης Κουφοντίνας, Κώστας Γουρνάς (η δήλωσή τους εδώ), Νίκος Μαζιώτης (η δήλωσή του εδώ) και τα μέλη του Δικτύου Αγωνιστών Κρατουμένων Αντώνης Σταμπούλος (φυλακή Λάρισας), Τάσος Θεοφίλου (φυλακή Δομοκού), Φοίβος Χαρίσης, Αργύρης Ντάλιος και Γιώργος Καραγιαννίδης (φυλακή Κορυδαλλού). Οι υπόλοιποι συμμετέχοντες στο ΔΑΚ πολιτικοί κρατούμενοι θα ακολουθήσουν σε επόμενες ομάδες.

Επίσης, εκτός από τον Γιώργο Σοφιανίδη, απεργία πείνας ξεκίνησε από σήμερα, Δευτέρα 2 Μάρτη, και ο κρατούμενος στη φυλακή Γ τύπου του Δομοκού Μωχάμεντ-Σαΐντ Ελτσιμπάχ.

Δευτέρα 02 Μαρτίου 2015

https://mpalothia.wordpress.com/2015/03/02/%CE%B1%CF%80%CE%B5%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%8D-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CF%83%CF%8D%CE%BD/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *