Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗ WIND ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ. ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗ ΕΒΓΑΛΑΝ ΧΤΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΜΕ ΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ & ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΑΠΟ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΥΣ. σημεια συγκεντρωσης ωρα 9 πμ Μαρουσι λ. κηφισιας 66, Μαρουσι Νεαπολεως 1 και Αθηνα λ. αθηνων 106

 11034180_799539396768469_2936333905949365159_n

Η πρώτη ημέρα της απεργίας της Wind είχε μεγάλη συμμετοχή από συναδέλφους και στηρίχτηκε από έναν μεγάλο αριθμό αλληλέγγυων. Όμως, η πρώτη μέρα στιγματίστηκε από στελέχη της διοίκησης που ειρωνεύονταν τους απεργούς, που επενέβαιναν σε συζητήσεις μεταξύ εργαζομένων και –φυσικά- που καλούσαν εργαζομένους να δουλέψουν απεργοσπαστικά σε κτίρια εκτός Wind. Δεν σταμάτησαν όμως εκεί. Οι  απεργιακές συγκεντρώσεις είχαν την συνεχή παρουσία αστυνομίας.

Στη συνεχεια η εταιρεια εκανε αγωγη προς το σωματειο. Η απερια βγηκε παρανομη και καταχρηστικη.

Η απεργια στη wind συνεχιζεται και σημερα. Το εκα και η ουιε προκυρηξανα απεργια για τους εργαζομενους στη wind.

Παρακατω ειναι η ανακοινωση που εστειλε η εταιρεια προς τους συναδελφους για να σπασε την απεργια

 

Ανακοινωση της εταιρειας προς τους εργαζομενους για να σπασει την απεργια

 

From: TSITOURA IOANNA
Sent: Wednesday, March 4, 2015 8:48 PM
To: Wind Hellas
Subject: Απεργία «Σωματείου Εργαζομένων WIND» της 4 και 5/3/2015

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Όπως γνωρίζετε τη Δευτέρα 2 Μαρτίου το σωματείο, μας γνωστοποίησε την απόφασή του για 48ωρη απεργία σήμερα 4 και αύριο 5 Μαρτίου.

Σε συνέχεια αυτού και δεδομένου ότι δεν τηρήθηκαν οι προϋποθέσεις του νόμου, η εταιρία αναγκάστηκε να προσφύγει στο αρμόδιο Δικαστήριο, το οποίο έλαβε χώρα σήμερα το απόγευμα. Ήδη, δυνάμει της υπ. αριθμ. 632/2015 απόφασής του, το Δικαστήριο έκρινε την απεργία αυτή, παράνομη.

Τέλος, καθόσον το βασικό αίτημα της ήδη κηρυχθείσας ως παράνομης απεργίας, ήταν η υπογραφή νέας επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας (ΕΣΣΕ), θυμίζουμε ότι:

·                     η εταιρία, όπως έχει εγκαίρως ανακοινώσει, έχει διατηρήσει τις αμοιβές των εργαζομένων στο ακέραιο και μετά τη λήξη ισχύος της προηγούμενης ΕΣΣΕ, ενώ

·                     επιθυμεί -και το έχει δηλώσει σε όλους τους τόνους- οι διαπραγματεύσεις για τη σύναψη νέας συλλογικής σύμβασης να ολοκληρωθούν επιτυχώς και να καταλήξουν στην υπογραφή νέας ΕΣΣΕ.

Ευελπιστούμε ότι στο μέλλον μέσα από εποικοδομητικό διάλογο και κυρίως σύγκλιση απόψεων, θα επιτευχθεί μια συμφωνία.

Θα σας ενημερώσουμε όπως πάντα για οποιαδήποτε εξέλιξη.

https://athens.indymedia.org/post/1540444/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *