Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, Ηρακλείου : Ψήφισμα αλληλεγγύης στην εργαζόμενη στην Ανακύκλωση

Ψήφισμα αλληλεγγύης στην εργαζόμενη στην Ανακύκλωση

20.03.2015

organiseΝέα, νόμιμη αυτή τη φορά, αυθαιρεσία εργοδότη σε βάρος εργαζόμενης ήρθε στο φως. Το νόμιμο και το ηθικό σύμφωνα με την απάντηση της εργοδότριας συμβαδίζουν. Ήταν πιθανόν νόμιμες και οι πολυσέλιδες συμβάσεις εργασίας που εργαζόμενοι είχαν εξαναγκαστεί μεσάνυχτα κοντά να υπογράψουν. Νόμιμο και ηθικό ονομάζει τώρα η εργοδοσία, να απολύεται μία εργαζόμενη μάνα επειδή τόλμησε να πάθει σοβαρή ζημιά στην σπονδυλική της στήλη και να χρειαστεί εγχείρηση. Μάλιστα σε μία επιχείρηση που από τη φύση της εργασίας, οι εργαζόμενοι είναι αναγκασμένοι να σκύβουν συνέχεια μπροστά στην κορδέλα της διαλογής.

Είναι λοιπόν νόμιμο και ηθικό να σακατεύονται εργάτες στην δουλειά και αφού δεν αποδίδουν στον εργοδότη να τους πετά σαν στημένες λεμονόκουπες στον καιάδα του “κοινωνικού” κράτους πλένοντας τα χέρια του στο μνημονιακό καθεστώς αναλγησίας και ατιμωρησίας; Απαντάμε ότι ΟΧΙ, ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΗΘΙΚΗ η πρακτική αυτή και είναι ενδεικτικό της βαθιάς υποκρισίας τους, να μετέχει κάποιος σε “προγράμματα” και “φιλανθρωπίες” και να συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο.

Απέναντι σ’ αυτήν την υποκρισία και το σύγχρονο μεσαίωνα που κεφάλαιο-εργοδοσία επιβάλλουν για να διασώσουν τα κέρδη τους και το κράτος νομιμοποιεί τον καιρό της καπιταλιστικής κρίσης, οφείλουμε όλοι να φωνάξουμε: τα εργατικά δικαιώματα μπροστά! Νόμιμο και ηθικό είναι το δίκιο εκείνου που παράγει τον πλούτο με τον μόχθο του!

Σαν παράρτημα Ηρακλείου του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών καταγγέλλουμε την ανάλγητη συμπεριφορά της Creta Eco Phoenix, εργολάβου εταιρίας της Ελληνικής Εταιρίας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα που η εργαζόμενη δίνει μέσα από το σωματείο της, την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, και ενώνουμε τις φωνές μας για να απαιτήσουμε την άμεση επαναπρόσληψη της εργαζόμενης, καθώς και να πάρουν άμεσα και χωρίς υπεκφυγές θέση τόσο η Ε.Ε.Α.Α. όσο και ο Δήμος Ηρακλείου που συνεργάζεται μαζί της για την αποκομιδή σκουπιδιών.

Καλούμε όλα τα σωματεία να πάρουν θέση και να στηρίξουν τον αγώνα για την επαναπρόσληψη της εργαζόμενης.

Κανένας εργαζόμενος μόνος του.

Επίθεση σε έναν είναι επίθεση σε όλους και όλοι μαζί απαντάμε.

Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών-Παράρτημα Ηρακλείου

τηλ. επικοινωνίας: 6948078671, 6948727573

blog: http://smtiraklio.wordpress.com/

Στάλθηκε στην mpalothia

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *