Κινητοποιήσεις στο ΚΘΒΕ : κακοδιαχείριση και απλήρωτοι εργαζόμενοι

Επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας από τους εργαζόμενους του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος για τη διεκδίκηση των δεδουλευμένων τους αλλά και καταγγελίες για κακοδιαχείριση που έχουν οδηγήσει στην απαξίωση του Θεάτρου. Οι εργαζόμενοι εδώ και τέσσερα χρόνια δεν ξέρουν πότε και αν θα πληρωθούν τον μισθό τους. Ακολουθεί η ανακοίνωση των εργαζομένων.

 

redblack small

 

αρχείο λήψης«Οι ηθοποιοί του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος εδώ και τέσσερα χρόνια ζούμε την ταπεινωτική πραγματικότητα του να μην γνωρίζουμε πότε και αν θα πληρωθούμε, ενώ εργαζόμαστε με συνέπεια (εργασία βάσει 5μηνης ή 8μηνης σύμβασης).

Οι καθυστερήσεις στη μισθοδοσία είναι συχνό και επαναλαμβανόμενο φαινόμενο και αυτό έχει τη ρίζα του στην συνεχόμενη απαξίωση του ιστορικού αυτού θεάτρου από την πολιτεία.

Το θέατρο βαρύνεται από χρέη που δεν του αναλογούν και από επιστροφές χρημάτων που δεν πραγματοποιούνται (Όπερα, Δήμος Θες/νίκης, Φ.Π.Α., κ.α.)
Δεν έχουν καταλογιστεί ποτέ ευθύνες για κακοδιαχείριση προηγούμενων διορισμένων διευθύνσεων
Η κρατική επιχορήγηση προς το Κ.Θ.Β.Ε. έχει περικοπεί κατά 40%, κάτι που οδηγεί νομοτελειακά στη συρρίκνωση του θεάτρου

Τα παραπάνω γεγονότα καθιστούν σχεδόν αδύνατη την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού. Όπως γίνεται αντιληπτό, τα προβλήματα δεν οφείλονται στους εργαζόμενους, στις δίκαιες διεκδικήσεις τους και στους μισθούς τους. Θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους αυτοί που τα δημιούργησαν και τα συντηρούν.

Στη διάρκεια αυτών των τεσσάρων ετών το θέατρο έχει δεχθεί κατ’ επανάληψη τις διαβεβαιώσεις της πολιτείας για την επίλυση αυτών των χρόνιων προβλημάτων.

Παραμένοντας απλήρωτοι για δύο μήνες έχουμε εξαντλήσει τα όρια της ανοχής μας και χρησιμοποιούμε το μοναδικό όπλο που μας έχει απομείνει για να υπερασπιστούμε καταρχάς την αξιοπρέπεια μας.

Από την Παρασκευή 27/3/15 ξεκινάμε συνεχόμενες στάσεις εργασίας διεκδικώντας :

  • Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων.
  • Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό κ. Ξυδάκη με στόχο τις δεσμεύσεις του υπουργείου με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, όσον αφορά στην οριστική λύση των χρόνιων προβλημάτων του Κ.Θ.Β.Ε
  • Για το δίκαιο αγώνα μας και για να σταματήσει η απαξίωση του πολιτισμού ζητάμε από το κοινό που παρακολουθεί αδιαλείπτως τις παραστάσεις μας και από το σύνολο των ηθοποιών τη στήριξη και την αμέριστη συμπαράσταση σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *