Ενημέρωση του Κοινού από τους Εργαζόμενους της VODAFONE

Για το φαίνεσθαι οι διαφημίσεις και οι δημόσιες σχέσεις. Στην πραγματικότητα έχουμε εξαγορές, απολύσεις, ελαστική εργασία, εντατικοποίηση, χαμηλοί μισθοί, άρνηση υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Εμείς οι εργαζόμενοι στην εταιρεία Vodafone, βρισκόμαστε αυτό το διάστημα σε κινητοποιήσεις, δίνοντας έναν πολύ σημαντικό αγώνα, ανάμεσα σε άλλα και για την υπογραφή της Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Μόνο μέσω αυτής ουσιαστικά εξασφαλίζονται οι μισθοί και οι συνθήκες εργασίας των εργαζόμενων της εταιρείας, είναι δηλαδή ένας τρόπος να πάρουμε πίσω μέρος από τα κέρδη που παράγουμε με την εργασία μας. Το Σωματείο μας, πολλές φορές έχει καταγγείλει τις εργασιακές συνθήκες που επικρατούν στη Vodafone. Η Διοίκηση της εταιρείας εκμεταλλεύεται στο έπακρο τους αντεργατικούς νόμους των τελευταίων ετών και όχι μόνο, χτυπά συστηματικά τις εργασιακές σχέσεις, οδηγώντας μερικές εκατοντάδες συναδέλφους μας στην ανεργία, σε εταιρείες εργολάβους, εκμεταλλευόμενη προσωπικό με άθλιους μισθούς, κ.ά. Οι παρεχόμενες υπηρεσίες οι οποίες προσφέρονται στους καταναλωτές έχουν άμεση σχέση με τις εργασιακές συνθήκες που επικρατούν στους χώρους της εργασίας μας.

Να αναφέρουμε ότι οι εργαζόμενοι της εταιρείας που πριν από κάποια χρόνια ήταν περίπου 2800 αλλά σήμερα έχουν φτάσει περίπου τους 1400, μετά από διάφορες εθελούσιες, στην πραγματικότητα σε πολλές περιπτώσεις αναγκαστικές «παραιτήσεις». Στην εποχή αυτή όμως, υπάρχουν χρήματα για να κάνει την εξαγορά της HOL και της 360 Connect, έχοντας μάλλον βλέψεις και για άλλες εξαγορές και συγχωνεύσεις, αυξάνοντας το μερίδιο της στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη ακόμα και την περίοδο της κρίσης. Φροντίζει να καλύπτει τον όγκο εργασίας με περαιτέρω εντατικοποίηση της εργασίας και με την χρήση επινοικιαζόμενου προσωπικού, που ειδικά στα τηλεφωνικά κέντρα αποτελεί την συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων. Οι συνάδελφοι από αυτές τις τρίτες εταιρείες (ICAP, Adecco, Infoassist, κτλ). εργάζονται στους ίδιους χώρους με εμάς και έχουν τις μισές χρηματικές απολαβές (π.χ. 290€ μεικτά το 4ωρο). Επίσης, αρκετοί έχουν συμβάσεις εργασίας ενός ή μερικών μηνών, καλλιεργώντας ένα κλίμα ανασφάλειας και φόβου.

Τον περασμένο χρόνο η Vodafone με την Wind προχώρησαν στην από κοινού ίδρυση μιας νέας εργολαβικής εταιρείας, της Victus Networks, μεταφέροντας εκεί ενάντια στην θέληση τους, εκατοντάδες τεχνικούς συναδέλφους μας, με προφανή στόχο την χειροτέρευση των συνθηκών εργασίας, τις μειώσεις μισθών και τις απολύσεις, υποσχόμενες ακόμα και νέες θέσεις εργασίας. Αντ’ αυτού σε μικρό διάστημα έχουν προχωρήσει και σε δεύτερο outsourcing με αποτέλεσμα κάποιοι από τους τεχνικούς να έχουν ήδη απολυθεί.

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

Λαμβάνουμε καθημερινά έντονα παράπονα από τους συνδρομητές για τις παρεχόμενες υπηρεσίες των καταστημάτων. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν 383 καταστήματα Vodafone εκ των οποίων μόνο τα 31 από αυτά είναι ιδιόκτητα. Τα υπόλοιπα έχουν παραχωρηθεί σε εργολάβους με την μορφή του franchise. Για να συμβεί αυτό, η Vodafone έκανε εκατοντάδες απολύσεις εργαζόμενων και στα καταστήματα. Έτσι, πλέον η εξυπηρέτηση στα καταστήματα στηρίζεται κατά βάση σε εργαζόμενους με ελλιπή εκπαίδευση, αφού το κόστος της εκπαίδευσης είναι πολυτέλεια για τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων. Οι συνάδελφοι προσπαθούν να καλύψουν αυτό το κενό με το φιλότιμό τους και την ευγένεια τους σε ένα ασφυκτικό περιβάλλον πίεσης και επίτευξης στόχων με τους περισσότερους να αντέχουν λίγους μήνες σε αυτές τις συνθήκες.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

– ΑΜΕΣΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ, ΜΕ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΚΛΙΜΑΚΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
– ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ
– ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΠΟΙΗΣΗ
– ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ «ΕΠΙΝΟΙΚΙΑΣΗΣ» ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ VODAFONE ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ

Καλούμε τους καταναλωτές, κάθε εργαζόμενο και άνεργο να σταθεί στο πλευρό μας. Κάθε μείωση μισθού, κάθε απώλεια θέσης εργασίας, κάθε κατάργηση δικαιώματος λειτουργεί ως ντόμινο για μισθούς, θέσεις εργασίας και δικαιώματα σε όλους τους κλάδους εργασίας. Μόνο εμείς έχουμε τη δύναμη να αποτελέσουμε το ανάχωμα απέναντι σε αυτές τις πολιτικές κυβερνήσεων και εργοδοτών που δημιουργούν εκατομμύρια ανέργων και εξαθλιώνουν τους εργαζομένους. Σας ζητάμε να συμπαρασταθείτε στον αγώνα μας.

Σας καλούμε:

– Να εκδώσετε ψηφίσματα συμπαράστασης από το Σωματείο σας, από τον σύλλογο της γειτονιάς ή της σχολής σας.
– Να απαιτήσετε από την Διοίκηση της Vodafoneνα υλοποιήσει τα δίκαια αιτήματα μας και κατ’ επέκταση την βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών στα εξήςτηλέφωνα-φαξ-emails:
Τηλ.: 210 6702000, 210 6703000
Fax: 210 6703200
Email

Μέσω social media:
Facebook
Twitter

Ακολουθεί πρόγραμμα παρεμβάσεων μας σε καταστήματα προς ενημέρωση του κοινού:
Δευτέρα 06/04 στις 18.30, Vodafone Shop στο Athens Metro Mall, στον Άγιο Δημήτριο
Τετάρτη 08/04 στις 18.30, Vodafone Shop στο The Mall Athens, στο Μαρούσι

ΔΙΑΔΩΣΤΕ! ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *